Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσπάθεια εξωραϊσμού των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Προσπάθειες εξωραϊσμού της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ κατέβαλε χτες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, ενημερώνοντας τα μέλη της για τις κατευθύνσεις της ΕΕ σχετικά με την απασχόληση.

Κατά τον υπουργό, πρέπει να ενισχυθεί το «ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο» και να ενταθεί η υλοποίηση της Στρατηγικής της Λισαβόνας, που ...εξασφαλίζει την «κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη». Ο υπουργός υπερασπίστηκε τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη χώρα μας και χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανάπτυξη της «ευελιξίας των αγορών εργασίας». Δίνοντας το στίγμα των αντεργατικών πολιτικών που σχεδιάζονται στην ΕΕ είπε ότι είναι αναγκαίος ο «εκσυγχρονισμός του εργατικού δικαίου προκειμένου η ΕΕ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Απαντώντας στον υπουργό ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας τόνισε ότι ο εξωραϊσμός και τα ωραία λόγια δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία και την ακρίβεια, ενώ το 20% του πληθυσμού της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με κριτήρια που η ίδια η ΕΕ καθορίζει. Είναι ξεκάθαρο, τόνισε, ότι με τα προωθούμενα μέτρα επιδιώκεται να επιβληθεί ένας «εργασιακός Μεσαίωνας» και με το νέο εργατικό δίκαιο θα γίνει προσπάθεια να καταργηθεί κάθε ασφάλεια που προσέφεραν στον εργαζόμενο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, των οποίων προωθείται η αντικατάσταση από ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, που όμως θα είναι εξατομικευμένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ