Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ερντογάν: «Μας κοστίζει» το «βαθύ κράτος»

ΑΓΚΥΡΑ.--

Η «αποτυχία» της Τουρκίας να ξεριζώσει τις «συμμορίες εντός του κρατικού μηχανισμού», ή το λεγόμενο «βαθύ κράτος» συνεπάγεται «βαρύ κόστος» για τη χώρα: Τη δήλωση δεν έκανε κανένας υπεραριστερός αναλυτής, αλλά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν για το ταξίδι του στην Αφρική, και συγκεκριμένα στην Αιθιοπία. Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιμετωπίσουν «αποτελεσματικά» τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ. Μάλιστα, ο Ερντογάν είπε ότι στην Τραπεζούντα, και συνολικά στη βόρεια ακτογραμμή της Τουρκίας, «υπάρχει μετάσταση της τρομοκρατίας», ενώ στάθηκε και σε μια προσωπική του εμπειρία -- «μου πέταξαν αυγά», είπε, αναφερόμενος σε υπερεθνικιστές.

Στο μεταξύ, με τον Ερντογάν -- που καθαίρεσε το δήμαρχο και τον επικεφαλής της αστυνομίας της Τραπεζούντας -- εκτός της χώρας, έσκασε χτες μια δημοσιογραφική «βόμβα»: ότι δηλαδή η τουρκική αστυνομία είχε εδώ και έναν χρόνο πληροφορίες για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Αρμένιου και Τούρκου δημοσιογράφου Ντινκ, αλλά την αγνόησε, σύμφωνα με τον Μουαμέρ Γκιλέρ, ισλαμιστή πολιτικό και κυβερνήτη της Ιστανμπούλ.

Επίσης, χτες, συνελήφθη ένα «επιχειρησιακό στέλεχος της αλ Κάιντα» στην Τουρκία, σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ