Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Λαϊκή πίεση για προώθηση των αλλαγών

ΛΑ ΠΑΣ.-

Σε απεργία επ' αόριστο έχουν προχωρήσει οι εργατικές και αγροτικές ενώσεις της επαρχίας Καμίρι και άρχισαν από χτες και τους αποκλεισμούς δρόμων και οδικών αρτηριών απαιτώντας την επανίδρυση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Yacimientos Petroliferos Fiscales Bolivianos-(YPFB) όπως ακριβώς επιτάσσει ο νόμος για τους υδρογονάνθρακες και την εθνικοποίησή τους.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις αποτελούν ουσιαστικά το αγωνιστικό πλαίσιο λαϊκής πίεσης ως απάντηση στις προσπάθειες της ολιγαρχίας προκειμένου να μπλοκάρει τις ενέργειες της κυβέρνησης Εβο Μοράλες αλλά αποτελεί και υπενθύμιση στην κυβέρνηση Μοράλες να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις ακόμη και εάν χρειαστεί να συγκρουστεί.

Εν τω μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του επικεφαλής της YPFB, Χουάν Κάρλος Ορτίς, ο οποίος απομακρύνθηκε στα τέλη της περασμένης βδομάδας. Πρόκειται για τον Μανουέλ Μοράλες Ολιβέρα, στέλεχος του MAS ο οποίος χτες αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταρρύθμισης της YPFB.

Τέλος, αύριο ξεκινά εκ νέου η διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας στη Συνταγματική Συνέλευση για τη μεταρρύθμιση του άρθρου 70 που αφορά τις ψηφοφορίες για τα μελλοντικά άρθρα της νέα Μάγκνα Κάρτα. Ουσιαστικά η Συνταγματική Συνέλευση από την έναρξη της λειτουργίας της στις 6 Αυγούστου έχει αναλωθεί, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, σε συζητήσεις για τη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ