Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Γιατί ο διάβολος δε μιλάει πιά

1. Δε μιλάει από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει στο θεό το ρόλο του ψευδομάρτυρα.

2. Γιατί δε δίνει δεκάρα αν ο άνθρωπος είναι γιος του (σε αντίθεση με τότε που διεκδικούσε από το θεό την πατρότητά του), αφού έχει αποδειχτεί ισάξιος του «πατέρα».

3. Γιατί δεν υπάρχει ψυχή που να προλαβαίνει να την εξαγοράσει. Σήμερα οι γονείς, ήδη από την κούνια, θεωρούν μεγάλη επιτυχία να πουλήσουν την ψυχή του παιδιού τους, πιστεύοντας πως έτσι μόνο υπάρχει εξασφαλισμένη ευτυχία.

4. Γιατί οι απανταχού πολίτες της Δύσης δε χρειάζονται την εωσφορική φαντασία του για να καταδικάσουν με τις πράξεις τους το ανθρώπινο είδος. Το κάνουν καλύτερα από μόνοι τους.

5. Γιατί ο δαίμονες έχουν κουραστεί απλώς να πιστοποιούν, ν' αφήνουν τη σφραγίδα τους στους ανθρώπους, όπως αναφέρουν οι Γραφές, και έχουν γεμίσει τον κόσμο με αγγελίες για βοηθούς: Αναζητούνται οι καλοί - ο κακός είναι τελειωμένη υπόθεση, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον - για την πρόκληση να γίνουν κακοί.

6. Γιατί η μνήμη μας έχει πια καταστραφεί, έτσι το κακό μεταδίδεται με πιο δραστικό τρόπο. Στη διάδοση αυτή συμβάλλουν και οι εκκλησίες, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό την αίγλη τους.

7. Γιατί ο θυμός των χριστιανών εναντίον του τού προκαλεί πια χασμουρητό. Πού είναι εκείνες οι θρυλικές ομάδες των πρώτων χριστιανών που κατέβαιναν στην έρημο και «σάρωναν»; Νοσταλγία τον καταλαμβάνει για τέτοιους αντιπάλους. Κάθε αγώνας ήταν κι ένα θρίλερ. Δεν προλάβαιναν οι δυο πλευρές να τρώνε κόκκινη κάρτα και το αποτέλεσμα κρινόταν πάντοτε στα πέναλτι.

8. Γιατί δεν είναι πλέον τόσο περίεργος όσο τότε που, αν έβλεπε πίσω από τον πολέμαρχο τον ιερέα που τον εμψυχώνει, θα φρόντιζε να γνωρίσει τον άγιο από κοντά. Και, φυσικά, δεν του καίγεται καρφί για το εκτροχιασμένο ιερατείο, που στηρίζει την πολιτική του Μπους Τζούνιορ, συνεχίζοντας έτσι την ολέθρια παράδοση των Αμερικανών χριστιανών σε βάρος των άλλων κρατών.

9. Γιατί θέλει επιτέλους να αποποιηθεί μια για πάντα το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Με το παραμικρό αυτόν δείχνουν. Το όνομά του κυκλοφορεί με φοβερή ευκολία στα στόματα Μπους και Οσάμα για να χαρακτηρίζει ο ένας τον άλλον. Εχει και η αισθητική τα όριά της!

10. Γιατί εμπιστεύεται την αδιαφορία μας χάριν της οποίας θάβονται ζωντανοί συνάνθρωποί μας Παλαιστίνιοι μέσα στο τείχος που χτίζουν οι Σιωνιστές.

11. Γιατί είναι θυμωμένος με την κ. Μπακογιάννη, που του έφαγε μέσα από τα χέρια τις δημόσιες σχέσεις από τους εκπροσώπους του Γκουαντανάμο Κόμπανι, αμερικανικών συμφερόντων.

12. Γιατί πρέπει πια να ζήσει μόνος και να χτίσει ο ίδιος τον κολοφώνα της δόξας του. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί σε άλλους τη σύνταξη του βιογραφικού του, για την αποφυγή κάθε παρερμηνείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Ευαγγέλια των Αποστόλων. Εφτασε ο Ματθαίος να αποδώσει στον Χριστό τα λόγια: «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην. ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν. ήλθον γαρ διχάσει άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής».

ΥΓ: Φυσικά, για να βρει την ησυχία του, δε θ' αργήσει να μετακομίσει και στη γειτονιά των αγγέλων.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ