Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Κύμα δολοφονιών κατά Σέρβων με «επίκεντρο» το Σκουλάνεβα

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Ενας ακόμη Σέρβος βρέθηκε προχτές δολοφονημένος στον κεντρικό δήμο Λιμπλιάν του Κοσσόβου, ενώ, ένα 24ωρο νωρίτερα, άνδρες της «ΚΦΟΡ» εντόπισαν το πτώμα ενός 63χρονου Σέρβου στο χωριό Σκουλάνεβα, νότια της Πρίστινα.

Η προχτεσινή δολοφονία Σέρβου στο Λιμπλιάν είναι το πέμπτο φονικό περιστατικό, που σημειώνεται στην ίδια περιοχή σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Οπως είναι γνωστό, την περασμένη Τετάρτη, τρεις Τσιγγάνοι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά στο σπίτι τους, στο χωριό Μάλι Αλας, νότια του χωριού Σκουλάνεβα. Σύμφωνα με την «KFOR», το βράδυ της Τετάρτης ένας 15χρονος Αλβανός υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από τέσσερις σφαίρες που δέχτηκε στο στήθος, ενώ διέσχιζε μαζί με τον πατέρα του με αυτοκίνητο το χωριό Μαγκούρα, 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σκουλάνεβα.

Στο μεταξύ, χτες, στελέχη του Κοσσοβάρικου «Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου» υποστήριξαν πως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες, ακόμη, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σχεδιάζεται η δολοφονία τους από το καθεστώς του Βελιγραδίου. Σε δηλώσεις που έκανε χτες στην Πρίστινα ο ορθόδοξος ιερέας Γιάνγιτς Σάβα υποστήριξε πως «το Σερβικό Εθνικό Συμβούλιο έλαβε ένα απόρρητο έγγραφο από πηγή που πρόσκειται στο καθεστώς του Βελιγραδίου, με βάση το οποίο είναι πιθανόν το καθεστώς του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να οργανώσει δολοφονίες ή επιθέσεις κατά ηγετικών στελεχών του Συμβουλίου». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως πως «επί του παρόντος δε γνωρίζουμε εάν το έγγραφο είναι αληθινό ή όχι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ