Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δόλωμα σε υπερδανεισμένους

Το τραπεζικό κεφάλαιο, αφού για χρόνια και χρόνια στην κυριολεξία ξεκοκάλιζε τους μικροκαταθετικούς λογαριασμούς της πελατείας του, με κάθε είδους χρεώσεις και διάφορα χαράτσια, έρχεται τώρα να διαφημίσει με νέους όρους την πραμάτεια του, με στόχο πάντα την απόσπαση μεριδίων αγοράς και το ξεζούμισμα των λαϊκών εισοδημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο η τράπεζα Γιούρομπανκ (όμιλος Λάτση) διαφημίζει την «κατάργηση» των χρεώσεων στους «καλούς» πελάτες. Οχι όμως για όλους, αλλά μόνο για όσους έχουν καταθέσεις πάνω από 5.000 ευρώ ή που το άθροισμα των λογαριασμών τους (καταθέσεων και δανείων) ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Και βέβαια, προϋπόθεση της ...«ελάφρυνσης» είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις πάνω από 90 μέρες στην αποπληρωμή των δόσεων.

Στόχος της διαφημιστικής καμπάνιάς τους είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση χρεωμένων πελατών από άλλες τράπεζες. Η τέτοια συσσώρευση κεφαλαίων, η απόσπαση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους από τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο είναι η διαδικασία πάνω στην οποία στηρίζεται ο κύκλος των συγχωνεύσεων και εξαγορών στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και ευρύτερα στην οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ