Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Οχι νέα βάρη στους δημότες!

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής Λάρισας - επανεκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ - να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών, με τη λήψη δανείου ύψους 3.800.000 ευρώ για την ανέγερση νέου δημαρχείου και για την απαλλοτρίωση της παραποτάμιας περιοχής, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας».

Οπως τόνισε ο Αγ. Παπαστεργίου, επικεφαλής της παράταξης, η «Δημοτική Συνεργασία» αντιτάσσεται στην προοπτική ανέγερσης νέου δημαρχείου όχι μόνο λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης, αλλά και γιατί δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Υπενθύμισε, δε, ότι η απάντηση που δόθηκε για το θέμα από τη Δημοτική Αρχή ήταν πως επενδύει σε γη για το μέλλον και πως το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο κατά τον κύριο δήμαρχο θα αποτελεί κέντρο αναφοράς. Πρόσθεσε, επίσης, πως το οξύμωρο είναι ότι ενώ η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι επενδύει σε γη με δανεικά, ταυτόχρονα εγκαταλείπει τις δεσμευμένες εκτάσεις ή ξεπουλά δημοτική γη σε επιχειρηματίες, προφασιζόμενη έλλειψη χρημάτων για την απαλλοτρίωση αυτών των εκτάσεων, που προορίζονταν για αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, παιδικές χαρές κ.ά.

Οσον αφορά στην απαλλοτρίωση της παραποτάμιας περιοχής, σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι δε μερίμνησε έγκαιρα ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ποσά από την Πολιτεία, επισημαίνοντας ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο σε όλες τις φάσεις».

Στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» αναφέρθηκαν και στα διαβόητα καινοτόμα προγράμματα (Global Grants), επισημαίνοντας πως ο σχεδιασμός τους καθορίζεται από τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ