Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο περί τιμής λόγος

Το υπουργείο Υγείας έχει συγκροτήσει μια επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Εθνικών Εμβολιασμών, αν θα ενταχτεί το εμβόλιο στο πρόγραμμα εμβολιασμών που θα σημάνει και την κάλυψη απ' τα ασφαλιστικά ταμεία - δηλαδή έμμεσα απ' τους ασφαλισμένους.

Πάντως, την περασμένη Κυριακή, παρουσιάστηκε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Τομέας Οικονομικών της Υγείας) με την οποία διερευνήθηκε η εκτίμηση νέων γυναικών 16 - 25 χρονών για το πιθανό κόστος της τιμής καθώς και την προθυμία τους να το πληρώσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία εκτίμησε ότι η μέση τιμή - για την οποία και εκδήλωσαν πρόθεση να πληρώσουν - θα πρέπει να κυμανθεί στα 180 ευρώ.

Στο αποτέλεσμα της έρευνας δόθηκαν διάφορες ερμηνείες. Ετσι κι αλλιώς, όμως - όπως σημείωναν οι ερευνητές - η εκτίμηση του κόσμου έχει μεγάλη σημασία στην εκπόνηση πολιτικών παρεμβάσεων. Αλλωστε, πρόσθεταν, ο κόσμος έδειξε πολύ υψηλό αισθητήριο, καθώς στην Αμερική το εμβόλιο πωλείται στην ελεύθερη αγορά κάτω απ' τα 200 δολάρια. Σωστά, οι εκάστοτε κυβερνώντες, όπως και οι μεγαλοβιομήχανοι, θέλουν να ξέρουν πόση ακόμη καταλήστευση αντέχουν τα λαϊκά στρώματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ