Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν περισσότερους αστυνομικούς!

Περισσότερους αστυνομικούς ζήτησε χτες ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Α. Γκόλφης, προκειμένου να ανταποκριθεί η Αστυνομία στο «έργο» της ασφάλειας των πολιτών. Ο Α. Γκόλφης αναφέρθηκε σε 5.000 ελλείψεις, τη στιγμή που η Αστυνομία διαθέτει 52.000 άτομα στις τάξεις της και η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό της, από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης - παρουσίασης με αντικείμενο: πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας - στόχοι και προτεραιότητες της Διεύθυνσης Αστυνομίας ΝΑ Αττικής, που έγινε στο δημαρχείο Γλυφάδας, ο Α. Γκόλφης ισχυρίστηκε πως οι 94.000 αστυνομικοί που απασχολήθηκαν πέρσι στις διαδηλώσεις, «απορροφήθηκαν» στο ...καθήκον της τήρησης της δημόσιας τάξης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στο «έργο» της ασφάλειας των πολιτών.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της Αστυνομίας για το 2007 είναι «η αντιμετώπιση ακραίων αντικοινωνικών συμπεριφορών (εμπρησμοί, καταστροφές από ομάδες, συγκρούσεις σε δημόσιους και αθλητικούς χώρους κλπ.)», αλλά και τα «αποτελεσματικά μέτρα ασφάλειας σε ανοιχτούς και κλειστούς δημόσιους χώρους, σε δημόσια μέσα μεταφοράς, σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις». Το τελευταίο αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Γενάρη 2005 έως τις 16 Νοέμβρη 2006, 160.260 αστυνομικοί διατέθηκαν για την αστυνόμευση και την καταστολή 1.196 συλλαλητηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ