Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΤ
Οι ναυτεργάτες φταίνε για τα ελλείμματα!

Τα χρέη του ΝΑΤ και των επικουρικών ταμείων των ναυτεργατών μεγαλώνουν, αλλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαλλάσσει τους εφοπλιστές από τις υποχρεώσεις τους προς αυτά. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου, με την οποία ζήτησε πλήρη κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ και των επικουρικών ταμείων.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο ΝΑΤ», παραδέχτηκε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για μείωση των ναυτεργατών και επιρρίπτοντας ευθύνες για τη διαχείριση του Ταμείου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Κεφαλογιάννης υπερασπίστηκε προκλητικά την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εφοπλιστές, με το φαιδρό επιχείρημα ότι έτσι «βρίσκουν χιλιάδες Ελληνες ναυτικοί δουλιά».

«Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την κατάσταση και ούτε λίγο - ούτε πολύ ρίχνετε ευθύνη στους ναυτεργάτες, γιατί ...δεν τους αρέσει το ναυτικό επάγγελμα», δήλωσε, ανταπαντώντας, η Βέρα Νικολαΐδου, σημειώνοντας πως «το 70% των ναυτεργατών έχουν σύνταξη το πολύ 800 ευρώ», ενώ «τα επιδόματα ανεργίας είναι της τάξης των 230 ευρώ». Αναφερόμενη στα χρέη των Ταμείων, είπε πως «η δική σας πολιτική και των προηγουμένων είναι αυτή που έχει φέρει τα Ταμεία σε αυτή την κατάσταση», ενώ σήμερα «χαρίζετε τις εισφορές των εφοπλιστών» και «έχετε απαλλάξει τους εφοπλιστές στα κρουαζιερόπλοια, ενώ ετοιμάζετε διάταξη για τα ποντοπόρα πλοία».

Θύμισε, μάλιστα, ότι υπάρχουν πλοία στον Πειραιά που παίρνουν πιστοποιητικά απαλλαγής εισφορών, ενώ χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα Ταμεία των ναυτικών. Επισήμανε, τέλος, ότι οι συνταξιούχοι ναυτικοί αγωνιούν για το αν τους επόμενους μήνες θα πάρουν τη σύνταξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ