Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Προσοχή στις ενδείξεις στα αποκριάτικα είδη

Τους παραδοσιακούς ελέγχους που ταιριάζουν στις μέρες μας και τη διακίνηση αποκριάτικων ειδών, ανακοίνωσε ότι διενεργεί το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Πρόκειται για ελέγχους που αποβλέπουν στη δημιουργία εντυπώσεων, αφού αν ήταν για την ουσία - δηλαδή για την πραγματική προστασία των καταναλωτών από επικίνδυνα προϊόντα - οι κυβερνώντες θα είχαν φροντίσει να πάρουν νωρίτερα τα απαραίτητα μέτρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελέγχους σε αφρούς, σπρέι, σερπαντίνες κλπ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ...φέρουν τις απαραίτητες ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι καθένας μας να προσέχει μόνος του όταν αγοράζει τέτοια είδη.

Τα αποκριάτικα σπρέι θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα τις ενδείξεις: «δοχείο υπό πίεση», «το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου», «να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50 βαθμών Κελσίου», «να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση».

Η Γραμματεία συστήνει στους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα, που φέρουν ενδείξεις και οδηγίες στα ελληνικά, να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες προφύλαξης πριν από τη χρήση τους, να μην ψεκάζουν απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια. Ακόμη, επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες, να αποφεύγουν να ψεκάζουν στην κατεύθυνση της φλόγας ή σε πυρακτωμένο σώμα, να μην καπνίζουν συγχρόνως με τη χρήση του προϊόντος, να τα κρατάνε μακριά από παιδιά και να χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση σε ανοιχτούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ