Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
KKE
Να διπλασιαστούν οι αγροτικές συντάξεις

Το βασικό αίτημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, υποστήριξε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Το βασικό αίτημα της μικρομεσαίας αγροτιάς που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, για τον άμεσο διπλασιασμό της κατώτερης αγροτικής σύνταξης που είναι 265 ευρώ και τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, μετέφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Απαντώντας ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος, επικαλέστηκε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του, σύμφωνα με τις οποίες η σύνταξη των αγροτών θα πάει το Γενάρη του 2008 στα 330 ευρώ από 170 ευρώ που ήταν το 2003. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας απλώς ότι δε θα μειωθούν τα ισχύοντα σήμερα όρια.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε στην παρέμβασή του ότι ο πλούτος στη χώρα συνεχώς αυξάνει, αλλά πάει σε όλο και λιγότερα χέρια, αφού οι εκάστοτε κυβερνήσεις ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται δίνουν ψίχουλα. Τα 267 ευρώ που παίρνει ο αγρότης, τόνισε, είναι ψίχουλα και μάλιστα για μια δουλιά που και βαριά, αλλά και ανθυγιεινή είναι. Γι' αυτό, είπε, πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, όπως ο διπλασιασμός της αγροτικής σύνταξης και όχι να συζητιούνται διάφορα συνέρια για να ανέβουν τα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ