Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Αρνούνται να εγγράψουν εργαζόμενους

Με πραξικοπηματικό τρόπο, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, του ΣΕΑΜ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ στο Σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων της Πάτρας απέκλεισαν αυθαίρετα την εγγραφή στο σωματείο περίπου 100 εργαζομένων μερικής απασχόλησης, αψηφώντας και το Καταστατικό και την απόφαση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης που απαίτησε την άμεση εγγραφή τους!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της συνέλευσης Παναγιώτης Χρυσανθακόπουλος, στέλεχος του ΣΥΝ, όταν το θέμα της εγγραφής των 100 περίπου εργαζομένων τέθηκε σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εγγραφής τους, αρνήθηκε να καταγράψει την ψηφοφορία. Μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών, επιβλήθηκε αυθαίρετα από το προεδρείο της συνέλευσης η απόφαση της μη εγγραφής των συγκεκριμένων εργαζομένων, κάτι που επιδίωκαν οι ΠΑΣΚΕ - ΣΕΑΜ - ΔΑΚΕ και η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΝ. Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα και ενόψει των εκλογών του σωματείου στα τέλη Φλεβάρη, έχουν προχωρήσει σε επιλεκτικές εγγραφές, καταστρατηγώντας έτσι ακόμα και το Καταστατικό.

Να σημειώσουμε ότι πριν από ενάμιση χρόνο, μετά από μακροχρόνιες κι έντονες πιέσεις της παράταξης της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», τροποποιήθηκε το Καταστατικό του σωματείου, ώστε να μπορούν σε αυτό να εγγράφονται όχι μόνον οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτρας, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ καταγγέλλει την «πραξικοπηματική και αυθαίρετη ενέργεια των ΠΑΣΚΕ - ΣΕΑΜ - ΔΑΚΕ, καθώς και την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΝ» και τονίζει: «Είναι ολοφάνερη η σύμπλευση αυτών των δυνάμεων, που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και τα πιο αντιδραστικά μέσα προκειμένου να ελέγξουν τους εργαζόμενους και να τους υποτάξουν στο ζυγό της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ