Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Από καλύτερες θέσεις για το δίκιο των εργαζομένων

Ανακοίνωση με αφορμή τα αποτελέσματα του πρόσφατου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου της πόλης και την πρωτιά της ΔΕΣΚ

Η πρωτοπόρα δράση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλιάς του Πειραιά αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του πρόσφατου Συνεδρίου του ΕΚΠ

ΛΕΠΙΔΗΣ

Η πρωτοπόρα δράση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλιάς του Πειραιά αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του πρόσφατου Συνεδρίου του ΕΚΠ
«Από τη θέση ευθύνης της πρώτης δύναμης στο χώρο του Πειραιά, που μας εμπιστέφτηκαν οι εργαζόμενοι, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανώσουμε τους αγώνες για την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων, για την ανάδειξη του διεκδικητικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική». Αυτό διαμηνύει με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η Γραμματεία χαιρετίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΔΕΣΚ), σημειώνοντας πως «ούτε οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία, ούτε η συμπαιγνία των άλλων παρατάξεων με την εγγραφή σωματείων ως την τελευταία στιγμή, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την ανοδική πορεία των ταξικών δυνάμεων, που καταγράφεται στα τελευταία συνέδρια».

«Η άνοδος της ΔΕΣΚ -σημειώνει το ΠΑΜΕ- οφείλεται στη συνεπή αγωνιστική στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα. Η παράταξη με τα στελέχη της σε κάθε χώρο δουλιάς προσπάθησε να ενώσει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε ταξική κατεύθυνση, κόντρα στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Η ΔΕΣΚ με συνέπεια αντιπάλεψε τη γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας που ακολούθησε ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλιάς, για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για καλύτερες συνθήκες δουλιάς. Συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση των αγώνων, στην αντίσταση απέναντι σε αυτή την πολιτική, στη διεκδίκηση αιτημάτων των εργαζομένων ζωντάνεψε την ελπίδα της εργατικής τάξης για διέξοδο και προοπτική».

Η Γραμματεία σημειώνει ότι «αλλιώς θα ήταν οι συσχετισμοί αν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αλλά και η ΑΠ δε νομιμοποιούσαν τους νόθους αντιπροσώπους, στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο και δε χρησιμοποιούσαν την ψήφο τους σαν συγκοινωνούντα δοχεία» και ξεκαθαρίζει: «Είναι καθαρό για μας ότι η ανάπτυξη των αγώνων, η ισχυροποίηση των σωματείων σε ταξική κατεύθυνση είναι μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ