Πέμπτη 10 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«Μας γυρίζουν στο μεσαίωνα»

Διαμαρτυρία για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις

Την αντεργατική αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλει, σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου και περιχώρων.

Οπως σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, «εμείς οι συνταξιούχοι που παλέψαμε για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, σταθήκαμε μπροστάρηδες στους αγώνες για εργατικές κατακτήσεις, αλλά και στις παραπέρα βελτιώσεις των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και των κοινωνικών παροχών, με αγανάκτηση βλέπουμε σήμερα να μας γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα».

«Ευθυγραμμιζόμενη η κυβέρνηση, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, πλήρως με τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου και των βιομηχάνων, μας καλεί σε διάλογο, για να συναποφασίσουμε, δήθεν, σε αποφάσεις που ήδη έχει πάρει, με σκοπό να μας χρεώσει το κόστος. Οι μέχρι τώρα πράξεις και ενέργειες αυτής της πολιτικής το μόνο που κατάφεραν είναι η διεύρυνση της κοινωνικής αδικίας με αύξηση της ανεργίας, η εξαφάνιση της κοινωνικής πρόνοιας, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ εκχωρώντας στους ιδιώτες και μέσω των διοικητών τα αποθεματικά του στον τζόγο».

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «οι εντολές και οι αποφάσεις των Βρυξελλών, μας πάνε από το κακό στο χειρότερο, τόσο σε εθνικό, όσο και σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικού και κοινωνικής πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ