Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξανά εκτός... το «Αμφι-Θέατρο»

Σπύρος Ευαγγελάτος
Σπύρος Ευαγγελάτος
Μετά την απόρριψη, για δεύτερη χρονιά, του «Αμφι-Θεάτρου» από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου (τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη πρότεινε να ανεβάσει), ο Σπύρος Ευαγγελάτος, με επιστολή του στον πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο, εκφράζει τις απορίες του για την αθέτηση της υπόσχεσής του, για συμμετοχή του «Αμφι-Θεάτρου» στα φετινά Επιδαύρια.

Οπως λέει ο Σπ. Ευαγγελάτος, πριν από 15 μήνες ο Γ. Λούκος του ζήτησε να μη συμμετέχει πέρσι στα Επιδαύρια, αλλά στο Ηρώδειο, υποσχόμενος ότι το «Αμφι-Θέατρο» θα συμμετείχε οπωσδήποτε στην Επίδαυρο το 2007. Στην επιστολή -με φαξ- απόρριψης της πρότασης του «Αμφι-Θεάτρου», η βασική αιτία, όπως λέει ο Σπ. Ευαγγελάτος «πλην κάποιων αορίστων εκφράσεων περί "ανανεώσεως του προγράμματος και οικονομικών δυσχερειών", είναι "για να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό περισσότερους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις προσπάθειές τους. Και ερωτώ: Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες; Πλην των τεσσάρων παραγωγών των τριών κρατικών θεάτρων - η οργάνωση των οποίων δε σχετίζεται με το Ελληνικό Φεστιβάλ, με εξαίρεση κάποιες αμοιβές της "Ηλέκτρας" του Εθνικού - οι μόνες παραγωγές του Φεστιβάλ είναι η επανάληψη της "Αντιγόνης" και η όπερα "Μήδεια" του Κερουμπίνι. Οι σκηνοθέτες των δύο αυτών παραστάσεων είναι συνομήλικοί μου. Κι αναρωτιέμαι ακόμα κ. Λούκο, ποιο είναι το όραμά σας; Μια επανάληψη και μια όπερα»;

Τέλος, ο σκηνοθέτης σημειώνει ότι για την περσινή παράσταση των «Σφηκών» στο Ηρώδειο, όπου εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια, το Ελληνικό Φεστιβάλ οφείλει στο «Αμφι-Θέατρο» 38.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ