Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονα ανθρώπινα διλήμματα

Από την παράσταση«Αγριοι - Ο άντρας με τα θλιμμένα μάτια»
Από την παράσταση«Αγριοι - Ο άντρας με τα θλιμμένα μάτια»

Στις 28/2 ανεβάζεται στον εξώστη του θεάτρου «Αμόρε» το έργο του Χεντλ Κλάους «Αγριοι - Ο άντρας με τα θλιμμένα μάτια». Ο συγγραφέας στήνει λιτά έναν κόσμο γοητευτικό, αλλά και εφιαλτικό. Ο Γκούντερ, ο άνδρας με τα θλιμμένα μάτια, επιστρέφοντας από μια αποστολή γιατρών στη Μολδαβία, βρίσκεται, εξαντλημένος από την αφόρητη καλοκαιρινή ζέστη, σε μια έρημη αυστριακή επαρχιακή πόλη. Οι μόνοι που συναντά στην πόλη-φάντασμα, όπου τα ίχνη του πολιτισμού χάνονται, είναι οι δύο «άγριοι» αδελφοί Φλικ, που τον πληροφορούν ότι όλοι πήγαν σε διακοπές και επίμονα τον προσκαλούν στο σπίτι τους - εκεί περιμένει η άρρωστη αδελφή τους Χέντι και έρχεται ο κωφάλαλος πατέρας.

Με διαβρωτικό χιούμορ και γλώσσα πυκνή, διεισδυτική, που αφήνει χώρο στο ανείπωτο, ο συγγραφέας θεμελιώνει τις σχέσεις των προσώπων πάνω σε κινούμενη άμμο. Η ευγένεια εναλλάσσεται με τη βαρβαρότητα, η θλίψη με το γέλιο, η πραγματικότητα με τη φαντασία, το οικείο με τον τρόμο του άγνωστου. Το έργο σχολιάζει το δίλημμα του σύγχρονου ανθρώπου ανάμεσα στην ανάγκη για επικοινωνία, ομαδικότητα και στο φόβο για απώλεια της ατομικότητας, σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται ραγδαία.

Μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου, σκηνικά - κοστούμια Μαγιούς Τρικεριώτη, φωτισμοί Δημήτρη Κασιμάτη, δραματουργική επεξεργασία Κατερίνας και Παναγιώτας Κωνσταντινάτου. Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Εύη Σαουλίδου, Θάνος Σαμαράς, Βασίλης Καραμπούλας, Σωκράτης Πατσίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ