Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΒΡΟΥ
Αρνείται η κυβέρνηση επίλυση των προβλημάτων τους

Απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ, για άμεση ενίσχυση των παραγωγών, κατηγορώντας το ότι ...δεν αντιλαμβάνεται πού ζούμε

Η κυβέρνηση όχι μόνον δεν προτίθεται να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι τευτλοπαραγωγοί του Εβρου, αλλά κατηγορεί και για παραπληροφόρηση όποιον προασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών της περιοχής. Το συμπέρασμα ήταν σαφές από τη στάση του υφυπουργού Γεωργίας Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος απάντησε με κατηγορίες στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα, ο οποίος κατήγγειλε εκβιασμούς των παραγωγών, προκειμένου να καλλιεργήσουν το 2006, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «παρέλειψε» να τακτοποιήσει το θέμα των ενισχύσεών τους για τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Χαρακτηριστικές ήταν οι φράσεις του Αλ. Κοντού, ο οποίος σχολιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τις ευθύνες της ΚΑΠ γι' αυτές τις εξελίξεις είπε ότι το ΚΚΕ «δεν αντιλαμβάνεται πλέον πού ζούμε» καθώς - όπως ισχυρίστηκε - «παραπληροφορεί και κοροϊδεύει»! Επιχειρώντας, μάλιστα, να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική, υποστήριξε πως «δεν εκβιάσαμε και δεν πιέσαμε κανέναν» και πως οι ίδιοι οι αγρότες «είχαν αποφασίσει την καλλιέργεια πέρυσι αλλά είχαμε τις πλημμύρες και δεν πήγε καλά».

Θίγοντας την ουσία του προβλήματος, ο Τάκης Τσιόγκας είπε ότι «αυτή η συζήτηση δεν έπρεπε να έχει γίνει καθόλου, γιατί το πρόβλημα έπρεπε να το έχετε αντιμετωπίσει από πέρυσι. Ο υπολογισμός των δικαιωμάτων της ενίσχυσης των ζαχαρότευτλων ήταν για την περίοδο 2000 - 2002. Εσείς τους βάλατε και το 2006 εκβιαστικά προς τους αγρότες για να καλλιεργήσουν», όμως λόγω των πλημμυρών δεν ήταν δυνατή η σπορά των τεύτλων οπότε «πρέπει να τους εξαιρέσετε το 2006 και να τους υπολογίσετε στην τριετία 2000 - 2002».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο λόγο που η κυβέρνηση εκβίασε τους παραγωγούς, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι έγινε «λόγω της πολιτικής απόφασης της ΕΕ να αναθεωρήσει την ΚΑΠ και την ΚΟΑ της ζάχαρης, η οποία μειώνει δραστικά την τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τους αγρότες». Πρόσθεσε πως «το διευθυντήριο της ΕΕ θέλει να μειώσει τα κονδύλια που δίνει στον κλάδο της ζάχαρης» και «να συγκεντρώσει την τευτλοκαλλιέργεια σε λίγους μεγαλοαγρότες». Κατέληξε, λέγοντας ότι για όλα αυτά «έχετε συμφωνήσει και εσείς και το ΠΑΣΟΚ, γιατί ψηφίσατε τη νέα ΚΑΠ», θυμίζοντας ότι οι αγρότες προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και «τα τρακτέρ ζεσταίνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ