Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ξαναπληρώνει τις ... «πληρωμένες» επιδοτήσεις

Συνεχίζεται από την κυβέρνηση το σίριαλ της κοροϊδίας με την καταβολή των «κολοβών» επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκος, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 28 Φλεβάρη θα γίνουν πληρωμές σε 20 νομούς και θα δοθούν προκαταβολές σε όσους δεν πήραν φράγκο και μέχρι το Πάσχα θα γίνει εξόφληση... Επίσης ανακοίνωσε πως θα καταβληθούν και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ βασικά για τις ζημιές του βαμβακιού και των τεύτλων από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτώβρη. Πρόκειται για δημιουργία σκηνικού εντυπώσεων τώρα που ζεσταίνονται τα τρακτέρ και σε κάποιες περιοχές έχουν κατέβει ήδη στους δρόμους.

Στο ζήτημα της καταβολής των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δώσει ρεσιτάλ κοροϊδίας, σε μια προσπάθεια να φανεί καλύτερος διαχειριστής από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από πέρυσι τέτοια εποχή διαλαλούσε πως το Δεκέμβρη του 2006 θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις. Οταν αυτό δεν έγινε, έβαλε νέο όριο το τέλος του Φλεβάρη. Τώρα έβαλε το Πάσχα... Η κατάσταση αυτή δίνει μια πρώτης τάξης ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να κάνει ανέξοδη αντιπολίτευση και να δημιουργήσει εντυπώσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραπλάνηση.

Η ουσία είναι πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν διαδοχικά τη νέα ΚΑΠ, την περικοπή των επιδοτήσεων και την αποδέσμευσή τους από την παραγωγή. Ομως, χωρίς να ντρέπονται, συναγωνίζονται για το ποιος μπορεί να καταβάλει πιο γρήγορα τις «κουτσουρεμένες» αποδεσμευμένες επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ. Στην πράξη βέβαια, και τα δύο αυτά κόμματα στηρίζουν την πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος, που επιβάλλουν η ΕΕ, η νέα ΚΑΠ και ο ΠΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ