Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
Κρύβει τα τεράστια προβλήματα

Μαγική εικόνα προσπάθησε να παρουσιάσει χτες ο υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Δύο μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου για την υπηρεσία γιατρών στα πλοία όχι μόνο δε λύθηκε το θέμα της παροχής υγείας στους χιλιάδες ταξιδιώτες αλλά δημιουργήθηκαν και μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, τα οποία έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη. Απαντώντας χτες ο υφυπουργός Υγείας Α. Γιαννόπουλος, έκλεισε τα μάτια στα προβλήματα που υπάρχουν και εμφάνισε μια μαγική εικόνα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Παρά το γεγονός ότι καταγγελίες για βάρβαρα ωράρια, ελλείψεις στην υποδομή και απλήρωτη εργασία προέρχονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ο υφυπουργός Υγείας ισχυρίστηκε πως υπάρχει ειδικός χώρος για τους γιατρούς σε όλα τα πλοία και πως ο εξοπλισμός είναι επαρκής. Αντί να απαντήσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες, είπε ότι η Επίκαιρη Ερώτηση «επιχειρεί να απαξιώσει τα πάντα»! Δήλωσε ότι έχει διευθετηθεί το θέμα των πληρωμών και ήδη καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί, ενώ σύντομα θα λυθεί και το θέμα των υπερωριών.

Η Ελπ. Παντελάκη υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε χαρακτηρίσει «πυροτέχνημα» το νόμο για τους γιατρούς στα πλοία, σημειώνοντας ότι δύο μήνες μετά όχι μόνο είναι όλα «στον αέρα», αλλά η κυβέρνηση κάνει πειράματα στην πλάτη των γιατρών, των πληρωμάτων και των επιβατών. Οσον αφορά στο θέμα των πληρωμών κατήγγειλε πως υπάρχει κοροϊδία αφού οι γιατροί, στην καλύτερη περίπτωση, θα πληρωθούν στο τέλος του Μάρτη και μάλιστα μόνο το βασικό μισθό και όχι τις υπερωρίες.

Η βουλευτής τόνισε ότι παρά τους ισχυρισμούς του υφυπουργού δεν υπάρχουν ιατρεία στα πλοία και μάλιστα για το θέμα υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση. Η κυβέρνηση, είπε, κάνει πλάτες στις ναυτιλιακές εταιρείες αφού δε γίνεται κανένας έλεγχος, τη στιγμή που λείπουν τα αυτονόητα, όπως ενέσεις για εμφράγματα ή για αλλεργίες. Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Εάν δεν μπορείτε να προχωρήσετε το μέτρο, να ζητήσετε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία του και να κάνετε νέα προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού με οργάνωση συγκεκριμένης υπηρεσίας, με ενιαία δομή, που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ