Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Βδομάδα κινητοποιήσεων και η επόμενη

Νέα συλλαλητήρια την 1η Μάρτη και πολύμορφη δράση μέσα και έξω από τις σχολές

Ανυποχώρητα συνεχίζουν φοιτητές και σπουδαστές με τους εργαζόμενους στο πλευρό τους τον αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - έκτρωμα της ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των σπουδών, της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων και των ταξικών φραγμών. Τα νέα πανεκπαιδευτικά παλλαϊκά συλλαλητήρια που προγραμματίζονται για την Πέμπτη 1 Μάρτη αποτελούν τον επόμενο μεγάλο σταθμό του αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών που μαζί με τους εργαζόμενους δηλώνουν ότι η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης που προωθείται με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο, θα μείνει στα χαρτιά.

Την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φλεβάρη, φοιτητές και σπουδαστές θα έχουν ολοήμερη πολύμορφη δράση στο κέντρο της Αθήνας, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, συναυλίες και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή καθώς το σχέδιο για το νέο νόμο - πλαίσιο προωθείται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων.

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, έγινε πανελλαδική συνεδρίαση των πάνω από 150 φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο η οποία και κατέληξε σε κάλεσμα και νέο πρόγραμμα δράσης. Περιλαμβάνει πολύμορφες καθημερινές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, για την ενημέρωση του λαού για τα μέτρα που προωθούνται και τις επιπτώσεις τους. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές και σπουδαστές για ενιαία ανώτατη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Πανεκπαιδευτικές-παλλαϊκές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ