Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κλιμακώνουμε, πυκνώνουμε, δυναμώνουμε την πάλη!

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, το χθεσινό μαζικό παμφοιτητικό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που για ακόμα μία φορά βγήκαν στους δρόμους και συνεχίζουν τον αγώνα ολοένα και πιο μαζικά. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Παρά το όργιο συκοφαντίας και μαύρης προπαγάνδας που έχουν στήσει η κυβέρνηση, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ, το ΠΑΣΟΚ και διάφοροι σύμμαχοί τους μέσα στα ιδρύματα, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται το ίδιο δυναμικός και αποφασιστικός όπως τόσους μήνες!

Το μήνυμα που στείλανε σήμερα οι μαζικές κινητοποιήσεις μας είναι ξεκάθαρο: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ - ΕΚΤΡΩΜΑ!!! Η αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση των σπουδών, είναι καταδικασμένη από την πλειοψηφία των φοιτητών, σπουδαστών και όλου του λαού!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το μεθοδευμένο σχέδιο τρομοκράτησης του αγώνας μας, που εκδηλώθηκε και σε αυτήν την κινητοποίηση! Καταγγέλλουμε την ασφυκτική περικύκλωση της διαδήλωσης και την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, τις αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών, την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και κλομπ σε αντιπροσωπεία που ζητούσε την απελευθέρωση φοιτητή που είχε συλληφθεί και την προσπάθεια διάλυσης της πορείας πνίγοντάς τη στα χημικά. Ολα αυτά αποδεικνύουν το ότι η κυβέρνηση, όπως άλλωστε έκανε και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να προωθήσει διά πυρός και σιδήρου την πολιτική της και το νόμο - έκτρωμα και γι' αυτό το λόγο τρομοκρατεί προφανώς γιατί τρομοκρατείται από τη συνέχιση, τη μαζικότητα και την αποδοχή που έχουν οι αγώνες των φοιτητών! Δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα των φοιτητών, όσες προσχεδιασμένες ενέργειες και γεγονότα δίνουν άλλοθι στα κυβερνητικά σχέδια για καταστολή των αγώνων μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές, μαζί με όλο το λαό, να περιφρουρήσουν τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τις μορφές πάλης τους και να απομονώσουν αυτήν την προσπάθεια! Μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια κανένας φοιτητής δεν πρέπει να λυγίσει! Μαζί με όλο το λαό θα συνεχίσουμε αυτόν το δίκαιο αγώνα πιο μαζικά, πιο δυναμικά, βάζοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας και αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία!

Κλιμακώνουμε τώρα την πάλη ενάντια στην πολιτική και στους νόμους της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης, των ταξικών φραγμών, δυναμώνουμε και πυκνώνουμε τις κινητοποιήσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος όχι μόνο για το μπλοκάρισμα αυτών των μέτρων, αλλά για Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ