Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκβιασμοί γύρω από την εξεταστική

Αποστομωτική απάντηση από το Σύλλογο Πανεπιστημιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πληθαίνουν οι εκβιασμοί προς τους φοιτητές και τους σπουδαστές στο εσωτερικό των σχολών, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με μέσο την εξεταστική και το εξάμηνο σπουδών. Βέβαια, το σύνθημα έχει δοθεί από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να πιεστούν οι φοιτητές και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Πριν μια βδομάδα ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Καλός, δήλωνε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» ότι «οι επιπτώσεις από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα είναι άμεσες. Πρώτα από όλα θα χαθεί το σύνολο του ακαδημαϊκού έτους, όχι μόνο το εξάμηνο, δηλαδή οι εξετάσεις του εξαμήνου»...

Σ' αυτό το μοτίβο, δυνάμεις των πανεπιστημιακών και των διοικήσεων των σχολών που είναι υπέρ των αναδιαρθρώσεων, προσπαθούν να παρέμβουν καταστέλλοντας τις κινητοποιήσεις ή τιμωρώντας τους φοιτητές για την αγωνιστική στάση που κράτησαν. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου μια μερίδα πανεπιστημιακών απαιτούσε να μη γίνουν καθόλου εξετάσεις αν δε σταματήσουν αμέσως οι κινητοποιήσεις, άποψη που δεν επικράτησε, μετά και από την παρέμβαση του Συλλόγου Φοιτητών.

Από σχολή σε σχολή η κατάσταση ποικίλλει, καθώς αλλού έχουν γίνει περισσότερα κι αλλού λιγότερα μαθήματα. Η πρόταση των φοιτητών για το θέμα της εξεταστικής στην πλειοψηφία των συλλόγων είναι: Μόλις τελειώσουν οι κινητοποιήσεις να δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές που είναι στο πτυχίο και να γίνει όπου χρειάζεται αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών και τον Ιούνιο να γίνει διπλή εξεταστική.

«Θα δώσουμε τη μάχη της αναπλήρωσης»

Αποστομωτική απάντηση στις προσπάθειες εκβιασμού των φοιτητών έρχεται από το Σύλλογο Πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που με ψήφισμα γενικής συνέλευσης τονίζει ότι για τη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ευθύνεται «η κυβέρνηση που με την αυταρχική της τακτική επιδιώκει να προωθήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία μετατρέποντάς την σε εμπόρευμα».

Και ο σύλλογος τονίζει: «Οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, που μαζί με τους φοιτητές δίνουν τη μάχη για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, αισθάνονται την ανάγκη να διαβεβαιώσουν δημόσια τους φοιτητές και τους γονείς τους, όλη την Ελληνική Κοινωνία, ότι θα δώσουν και τη μάχη της αναπλήρωσης της "χαμένης" λόγω κινητοποιήσεων εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ακέραιο, χωρίς να υπολογίζουν τις προσωπικές θυσίες που θα απαιτηθούν γι' αυτό (αργίες, διακοπές Πάσχα, διακοπές καλοκαιριού).

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και μαζί με το Πανεπιστημιακό Κίνημα να ακυρώσουν τις προσπάθειες προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη χάσει την εξέτασή του κανένας φοιτητής (2021-02-17 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας (2020-05-15 00:00:00.0)
Να επανέλθει η εμβόλιμη πτυχιακή εξεταστική (2018-02-27 00:00:00.0)
Ετοιμο να κάνει πράξη τις απειλές για την εφαρμογή του νόμου (2011-09-24 00:00:00.0)
Η Σύγκλητος "τιμωρεί" τους αγωνιστές φοιτητές! (1999-03-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αποχή του ΔΕΠ (1996-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ