Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΦΕΤ
Πρόστιμα σε 27 επιχειρήσεις τροφίμων

Πρόστιμο 12,7 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη «MAVA ΑΕ»

Πρόστιμα συνολικού ύψους 225.000 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 27 επιχειρήσεις για παραβιάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια και καταλληλότητα των τροφίμων και τις συνθήκες υγιεινής. Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε χτες την επιβολή προστίμου, συνολικού ύψους 12,7 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων «MAVA Εμποροβιομηχανική ΑΕ».

Μεταξύ των εταιρειών ειδών διατροφής, που τιμωρήθηκαν από τον ΕΦΕΤ με πρόστιμα, είναι και οι παρακάτω:

  • 60.000 ευρώ στην «Καπετάνιος Ηλ. Αναστάσιος ΑΕΒΕ (πρώην ΕΠΙΜΑΚ ΑΕ)», εργοστάσιο παραγωγής ταχινιού, χαλβά, ζαχαρωδών προϊόντων και επεξεργασίας-τυποποίησης μελιού
  • 20.000 ευρώ στην «Ηλίας Ν. Κοκολινάκης & Σία ΟΕ», εγκατάσταση λειτουργίας εργοστασίου τυποποίησης σπορέλαιων και επεξεργασίας ταραμά
  • 15.000 ευρώ στην «Καρφούρ Μαρινόπουλος ΑΕ», σούπερ μάρκετ στη Μ. Βόδα στην Αθήνα
  • 15.000 ευρώ σε τρία καταστήματα της «ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ» (από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κάθε κατάστημα)
  • 10.000 ευρώ στην επιχείρηση «Δουγένης ΑΕΕ», εταιρεία κρεάτων και ειδών διατροφής στην Αρτέμιδα.
Πρόστιμο 12,7 εκατ. ευρώ στη «MAVA ΑΕ»

Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο ύψους 12.692.895 ευρώ στην εταιρεία «MAVA ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» που εισάγει τα αυτοκίνητα μάρκας «Ρενό» στην Ελλάδα, μετά από καταγγελία της «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΨΙΨΙΚΑΣ & ΣΙΑ ΕΕΕ». Στην καταγγελία αναφερόταν ότι η MAVA θέτει ιδιαίτερα επαχθείς όρους στους αντιπροσώπους της, δεν αναλαμβάνει το κόστος δημιουργίας κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, επιβάλλει την υπηρεσία χρηματοδότησης μέσω συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, επιβάλλει τις τιμές, τους απαγορεύει να κάνουν εκπτώσεις και τους θέτει μονομερώς στόχους που αφορούν στον ελάχιστο αριθμό πωλήσεων αυτοκινήτων ανά έτος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η παράβαση της εταιρείας έγκειται στο ότι καθόριζε για εξίμισι χρόνια τις τιμές πώλησης με τη συμφωνία των διανομέων της και την υποχρεώνει να σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική επιβάλλοντας παράλληλα πρόστιμο για όλα αυτά τα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ