Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στις 18 Μάρτη στο Κιλελέρ!

Την κορύφωση των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, θ' αποτελέσει ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στις 18 Μάρτη, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ). Με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα διαμηνύσουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας το δίκιο τους, στρεφόμενοι κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που τους ξεκληρίζει και οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και αγροτοβιομηχανικές επιχειρήσεις.

Εδώ και τρεις μήνες, σχεδόν, η φτωχή αγροτιά βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους του αγώνα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, με μαζικές, πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Τα άμεσα αιτήματα που θέτει είναι αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος που οφείλεται στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων και επιστροφή του συνόλου του ΦΠΑ στους αγρότες, τιμές εγγύησης για όλα τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο της παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων κ.ά.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και το άνοιγμα του δρόμου για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, η οποία θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού. Προϋπόθεση γι' αυτό, υπογραμμίζει, αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την κερδοσκοπική ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.

Κινητοποίηση στη Λαμία

Για τους δρόμους του αγώνα προθερμαίνουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες των περιοχών Πελασγίας και Εχιναίων. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δύο Αγροτικών Συλλόγων, ετοιμάζονται την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μάρτη να κατέβουν με τα τρακτέρ στα διόδια της Πελασγίας, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» διαμηνύουν οι ξωμάχοι της Ανατολικής Φθιώτιδας, στην πλειοψηφία τους ελαιοπαραγωγοί, που με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ διαπιστώνουν τη ραγδαία επιδείνωση του εισοδήματός τους και το επερχόμενο ξεκλήρισμά τους. Η ελιά και το λάδι, τα βασικά προϊόντα τους, έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εμποροβιομήχανους, που ενώ αγοράζουν απ' τον παραγωγό σε εξευτελιστική τιμή, φτάνει στον καταναλωτή πανάκριβα.

Οι δυο Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους αγρότες της Ανατολικής Φθιώτιδας να απορρίψουν αυτή την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας:

  • Την αναπλήρωση από τον κρατικό προϋπολογισμό του χαμένου εισοδήματος από την εφαρμογή της ΚΑΠ και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  • Να απορροφηθεί η βρώσιμη ελιά που είναι στις αποθήκες, με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Να εξασφαλιστούν οι τιμές ασφάλειας για τη βρώσιμη ελιά και το λάδι.
  • Να γίνουν έργα αντιχαλαζικής προστασίας στην περιοχή.
  • Να δοθεί το σύνολο των αποζημιώσεων από το πρόγραμμα «Φροστ».
  • Διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ (2011-03-24 00:00:00.0)
Σήμερα το μεσημέρι το συλλαλητήριο (2009-03-15 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για το Κιλελέρ (2009-03-11 00:00:00.0)
Αύριο ο αγωνιστικός γιορτασμός (2008-03-22 00:00:00.0)
Ραντεβού αύριο στο ΚΙΛΕΛΕΡ (2007-03-17 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Κυριακή το αγωνιστικό ραντεβού! (2006-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ