Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Νέα πιο δυνατά Lada

Με δύο νέες εκδόσεις, το Lada Aquarius 16V και το Grand Tour 16V , ολοκλήρωσε την γκάμα του Libra η Lada Hellas. Και τα δυο νέα μοντέλα διατηρούν το βασικό πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής, προσφέροντας έτσι το «περισσότερο αυτοκίνητο» για τα λεφτά του.

Το Aquarius 16V «φοράει» τον κινητήρα των 1.500 κ.εκ. με την 16βάλβιδη κεφαλή και τον ψεκασμό και αποδίδει 91 ίππους. Ο ισχυρότερος κινητήρας, σε σχέση με τον οκταβάλβιδο, δίνει καλύτερες επιδόσεις ξεπερνώντας έτσι τις κάποιες γκρίνιες για το βασικό Libra. Τώρα η επιτάχυνση για τα 0-100 έρχεται σε 12,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φθάνει τα 185 χλμ/ώρα. Ο ίδιος κινητήρας τοποθετήθηκε και στο Grand Tour. Το στέισον βάγκον διαθέτει τώρα εκτός από τους μεγάλους χώρους φόρτωσης και αρκετή δύναμη για την καλύτερη αξιοποίησή τους. Σε σχέση με το σεντάν είναι κατά μισό δευτερόλεπτο πιο αργό στα 0-100 και η τελική του είναι 180 χλμ/ώρα.

Στον εξοπλισμό και στην ποιότητα έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, χωρίς όμως να βοηθιούνται αρκετά από το σχεδιασμό, που θυμίζει μοντέλα της περασμένης γενιάς. Ομως με βάση το κόστος αγοράς τα όργανα, η εργονομία καθώς και οι διευκολύνσεις που προσφέρονται είναι ικανοποιητικές. Στα συν του αυτοκινήτου και η συνεργασία με την General Motors που διέθεσε τον ψεκασμό πολλαπλών σημείων για γερό τράβηγμα και απροβλημάτιστη λειτουργία. Το Aquarius ξεκινά από τα 2.790.000 δρχ., ενώ το Grand Tour από τα 2.990.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ