Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Μαθήματα Αντικομμουνισμού

στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αντικομμουνιστική επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ και της ΓΓ του Κόμματος εξαπέλυσε καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια παράδοσης μαθήματός του.

Συγκεκριμένα ο κ. Κιτσαράς, σε μάθημα Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης, κάνοντας μια «ενημέρωση - ανάλυση» του νόμου -πλαίσιο, άρχισε να κατηγορεί το ΚΚΕ και τη Γενική του Γραμματέα ότι «έστελνε τα παιδιά της σε αμερικάνικα κολέγια» και ότι «αυτοί οι πολιτικοί δεν παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να περάσει τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, μέτρα που βοηθούν το κεφάλαιο στην αύξηση της κερδοφορίας του, τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο αγώνας των φοιτητών και σπουδαστών και με το σχέδιο προβοκάτσιας της κυβέρνησης (δυνάμεις καταστολής - κουκουλοφόροι), για να τρομοκρατηθούν οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, κάποιοι επιμένουν και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας να πέφτουν σε αντικομμουνιστικό ντελίριο.

Με ανακοίνωσή της η ΟΒ Παιδαγωγικών Ρεθύμνου της ΚΝΕ καταγγέλλει τη στάση του συγκεκριμένου καθηγητή, τονίζοντας ότι «ο χυδαίος αντικομμουνισμός του κ. Κιτσαρά και των ομοίων του θα πέσει στο κενό. Ο εν λόγω κύριος οδηγείται σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, θυμίζοντας μας παλιές εποχές. Ο αντικομμουνισμός άλλωστε δε χτυπάει μόνο τους κομμουνιστές, αλλά συνολικά το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, γι' αυτό γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος».

Κλείνοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη Παιδεία, προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου. «Αυτό είναι που τους τρομοκρατεί. Η προοπτική για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, προοπτική που μόνο το ΚΚΕ βάζει στο κίνημα. Και επειδή ο κ. Κιτσαράς το γνωρίζει, καλά θα κάνει, αν μπορεί, να κάνει αντιπαράθεση πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Αν δεν μπορεί, τουλάχιστον ας αποκαλύψει στους φοιτητές του τμήματος για ποιανού το λόγο μιλάει...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 22 Νοέμβρη η 6η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ (2015-10-23 00:00:00.0)
Οι φοιτητές να δώσουν απάντηση στον αντικομμουνισμό (2011-05-13 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη ανασύνταξης και αντεπίθεσης (2010-05-23 00:00:00.0)
Για την αντιπαράθεση στο φοιτητικό κίνημα (2007-03-29 00:00:00.0)
Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός (2006-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ