Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»
Στρατηγική στήριξης των πολυεθνικών

Τις ανάγκες ενίσχυσης του ανταγωνισμού, εννοείται του κεφαλαίου, εξυπηρετεί η ψηφιακή στρατηγική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, συνόδεψαν τον καθηγητή του ΜΙΤ (Μηχανολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης) Ν. Νεγρεπόντε στη συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο γνωστός ως εκπρόσωπος - διαφημιστής του λεγόμενου προγράμματος «ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής για κάθε παιδί». Ενα πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με την προοπτική σύνδεσης του υπολογιστή με το διαδίκτυο, στην ουσία αποβλέπει στην ιλιγγιώδη αύξηση των πωλήσεων - κερδών των πολυεθνικών όχι μόνο στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του λογισμικού, αλλά και των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη, «το ψηφιακό άλμα που επιχειρεί η κυβέρνηση, έχει τεράστια σημασία. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, τα παιδιά μας θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τα επόμενα χρόνια με πολύ καλύτερους όρους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό...».

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια πρόκειται για τον ανταγωνισμό των κεφαλαίων - τα οποία έχουν υποτάξει τις νέες τεχνολογίες - με τον ...ανταγωνισμό των παιδιών. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, μίλησε και αυτός για τη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη γρηγορότερη και ταχύτερη ανάπτυξη, αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» το οποίο χρηματοδοτεί δραστηριότητες επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληρά παζάρια με φόντο τον ανταγωνισμό μονοπωλίων (2018-05-04 00:00:00.0)
Τα πρότυπα σχολεία θα χρηματοδοτούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων! (2011-03-25 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται το ραδιόφωνο της Βουλής (2008-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ