Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Επιχείρησαν να εμποδίσουν εξόρμηση του ΚΚΕ

Να εμποδίσει την είσοδο στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» σε αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Πρόνοιας της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που μαζί με συνδικαλίστρια, εργαζόμενη του «Μητέρα» βρέθηκε στο Κέντρο την Κυριακή, σε εξόρμηση διακίνησης του «Ρ» και διανομής υλικού του Κόμματος για την Παιδεία και άλλα ζητήματα, επιχείρησε η προϊσταμένη της βρεφοκομικής υπηρεσίας Αγλαΐα Τρυποσπίτη.

Ο φύλακας, με εντολή της προϊσταμένης (γνωστή συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚΕ) εμπόδισε την αντιπροσωπεία και την εργαζόμενη να μπουν στο Κέντρο, με τη φαιδρή δικαιολογία ότι δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις πολιτικών αντιπροσωπειών!

Χτες, αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Πρόνοιας και των οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής, με επικεφαλής την Λέττα Μεθωνιού, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση και περιοδεία στους χώρους του ιδρύματος. Τονίστηκε ότι η δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει πως για τα προβλήματα του «Μητέρα» ευθύνεται η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πριμοδοτεί τις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις ιδιωτικές υιοθεσίες, ενώ την ίδια στιγμή «μπλοκάρει» τις δημόσιες υιοθεσίες και υποχρηματοδοτεί και απαξιώνει το «Μητέρα», το μεγαλύτερο δημόσιο ίδρυμα στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλά και ότι ενόψει των εκλογών στο σωματείο εργαζομένων κάποιοι νομίζουν ότι με τις απαγορεύσεις μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη αυτής της πολιτικής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα στελέχη του ΚΚΕ με τη διοικήτρια του Ιδρύματος Ευαγγελία Βελέντζα - η οποία απουσίαζε - η τελευταία είπε ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τη διοικήτρια σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ