Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκατοντάδες συμβασιούχοι απλήρωτοι

Με Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, που κατέθεσε (20/3) ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, παρουσιάζει τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, πολιτική που ακολουθεί τις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, όπως τονίζεται στην Ερώτηση, είναι οι εξής:

«1. Μέσα στο 2007 συμπληρώνεται το 24μηνο εργασίας που (κατά το ΠΔ 164/04), αποτελεί το όριο παραμονής στην εργασία της πλειοψηφίας των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ και γενικότερα.

Το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας, με πλήρη δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους χωρίς προϋποθέσεις.

Η άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει αυτό το αίτημα, είναι που δημιουργεί το αναφερόμενο πρόβλημα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αν οι συμβασιούχοι απολυθούν, το υπουργείο Πολιτισμού θα στερηθεί ενός μεγάλου αριθμού ειδικευμένου προσωπικού με τεράστια πείρα, που χωρίς αυτό δε θα παρέχονται οι εντελώς απαραίτητες υπηρεσίες που έχει ανάγκη το υπουργείο. Τότε θα αναγκαστεί να προσλάβει νέους και άπειρους για το έργο, ανακυκλώνοντας το πρόβλημα της ομηρίας.

2. Ταυτόχρονα 800, περίπου, αμειβόμενοι από το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικού έργου παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες, ενώ εκατοντάδες άλλοι συμβασιούχοι, που εργάζονται στο υπουργείο παραμένουν απλήρωτοι για 2 μήνες, περίπου.

Ο κ. υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει τα παραπάνω κρίσιμα προβλήματα;» ρωτά, τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ