Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Απόσυρση προϊόντων

Στην απόσυρση τριών προϊόντων από την αγορά προχώρησαν οι γενικές γραμματείες Βιομηχανίας και Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι τα δύο πρώτα εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών. Πρόκειται για:

  • Την εύκαμπτη ζώνη θέρμανσης για αδυνάτισμα «MAXCARE Thermal Belt», τύπος MC0150, προέλευσης Κίνας, με εισαγωγέα την «HOMETESTS AE», (ΒΟΥΛΗΣ 44, Αθήνα) η οποία δεν πληροί τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ασφάλειας (μόνωση, στερέωση μερών, διαρροή ρεύματος...).
  • Το ηλεκτρικό πλυντήριο - στυπτήριο ρούχων «ARISTON AVTL 109», ιταλικής προέλευσης, στο οποίο το ρεύμα διαφυγής είναι μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου.
  • Την ηλεκτρική ψηστιέρα δύο τύπων, ελληνικής κατασκευής (της εταιρείας «Electra Colour») 1) Ψηστιέρα ατομική αλουμινίου με κωδικό 02047100109951 και 2) Ψηστιέρα ΙΝΟΧ στρογγυλή 1000 με κωδικό 020001047541 (δεν έχει τη σήμανση CE, στοιχεία κατασκευαστή, οδηγίες στην ελληνική γλώσσα και ο ρευματολήπτης (φις) δεν είναι πιστοποιημένος).
... και αλυσοπρίονα «μαϊμού»

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακοίνωσε ότι κυκλοφορούν παράνομα στην αγορά αλυσοπρίονα παραποιημένα και αμφιβόλου ποιότητας με κακέκτυπες ετικέτες που φέρουν παράνομα το σήμα ποιότητας και λογότυπο γνωστών κατασκευαστών.

Τα μηχανήματα αυτά πωλούνται συνήθως χωρίς συσκευασία, χωρίς οδηγίες χρήσης, χωρίς εγγύηση και εμπορικά παραστατικά. Μετά από καταγγελίες έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 13 άτομα στις Σέρρες, στη Σητεία, στο Αργοστόλι και τη Ρόδο. Η Γραμματεία κάνει λόγο για οργανωμένη προσπάθεια παράνομης διακίνησης τέτοιων μηχανημάτων που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ασφάλεια των χρηστών και μόνο εάν λάβει κανείς υπόψη την ίδια τη φύση του προϊόντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ