Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα

Διαμαρτυρία στη Λάρισα

Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα τους πραγματοποίησαν στο δημαρχείο της Νέας Απολλωνίας το βράδυ της Δευτέρας οι κτηνοτρόφοι του Νομού Θεσσαλονίκης που έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Λαγκαδά, Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Οπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής, σε συγκέντρωση που θα γίνει στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα του Στίβου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το βράδυ, θα συζητηθούν οι προτάσεις και θα οριστεί χρονοδιάγραμμα για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης ζητούν την καταβολή των επιδοτήσεων και ενισχύσεων, ελάχιστη τιμή στο γάλα για το πρόβειο ένα ευρώ, για το γίδινο 80 λεπτά και το αγελαδινό 50 λεπτά, ελάχιστη τιμή στα αμνοερίφια στα 12 ευρώ το κιλό, σταμάτημα των εισαγωγών και των ελληνοποιήσεων κ.ά.

Εξάλλου, όπως τονίζουν, «η οργάνωση του αγώνα μας μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα, αλλά και τις επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής που μας οδηγεί στον αφανισμό». Για το σκοπό αυτό και σαν μόνη λύση για να αντιμετωπίσουν τους εμποροβιομηχάνους και τα καρτέλ, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία παραγωγικού συνεταιρισμού και ήδη συζητείται πλατιά η υλοποίηση το συντομότερο των σχεδίων αυτών.

Τη σύσκεψη παρακολούθησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ.

Στη Λάρισα

Παράσταση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, πραγματοποίησαν χτες κτηνοτρόφοι του νομού διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεών τους. Απαιτώντας την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει, που όλο το προηγούμενο διάστημα υποσχόταν ότι αυτές θα δοθούν έγκαιρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν βάλει ακόμα ούτε ευρώ στην τσέπη τους, από τις επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρήσουν τα ζώα τους, καθώς οι τιμές πώλησης του γάλακτος είναι εξευτελιστικές και δεν υπάρχει κέρδος και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ