Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠίτικες αλητείες

Βλέπουν ότι δεν μπορούν να βάλουν φρένο στους αγώνες και έχουν αμολήσει τα «καλόπαιδά» τους στις σχολές προκειμένου να τραμπουκίσουν... Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ακόμη μια γενική συνέλευση χτες στο Πάντειο, που καταφανέστατα θα κατέληγε για πολλοστή βδομάδα σε αγωνιστική απόφαση, με την υπερψήφιση του πλαισίου που στήριζε η Πανσπουδαστική ΚΣ, τραμπούκοι της ΔΑΠ ως μισθοφόροι της κυβερνητικής πολιτικής, εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση σε αγωνιστές φοιτητές, χτυπώντας βάναυσα μέλη της Πανσπουδαστικής ΚΣ, ανάμεσά τους και γυναίκες, με αποτέλεσμα δύο φοιτήτριες να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«Η ΔΑΠ βλέποντας τα χρεοκοπημένα επιχειρήματά της να πέφτουν στο κενό, τους φοιτητές να καταδικάζουν άλλη μια φορά το νόμο - έκτρωμα και την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, επιστρατεύει τη βία και την τρομοκρατία για να λυγίσει τους αγώνες μας! Η ΔΑΠ με την επίθεση αυτή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι αποτελεί οργανικό κομμάτι του σχεδίου της κυβέρνησης που με την καταστολή, την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και τη συκοφάντηση προσπαθεί να κάμψει τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών κι όλου του λαού, με μοναδικό και διακαή πόθο όπως άλλωστε δηλώνουν και τα στελέχη της να εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης», επισημαίνει η ΠΚΣ με ανακοίνωσή της.

Οπως οι φοιτητές δε λύγισαν από την τρομοκρατία που εξαπολύει η κυβέρνηση ως τώρα, έτσι δε θα λυγίσουν και από τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ, καταλήγει η ΠΚΣ και καλεί τους φοιτητές και το λαό να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές, να επιβεβαιώσουν τους φόβους της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ και των παρατάξεών τους συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις.

  • Απροκάλυπτη επίθεση σε βάρος μελών της ΠΚΣ και της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Ηρακλείου εξαπέλυσαν προχτές το μεσημέρι μέλη της ΔΑΠ με σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους. Συγκεκριμένα, 50μελής ομάδας της ΔΑΠ (με επικεφαλής μέλος του ΚΣ της ΟΝΝΕΔ) επιτέθηκε και προπηλάκισε μέλη της ΠΚΣ την ώρα που κολλούσαν ανακοινώσεις τοίχου με καταγγελία κατά της παράταξης της ΔΑΠ που εμποδίζει τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων. Τα γεγονότα αυτά κατήγγειλαν χτες με συνέντευξη Τύπου μέλη της ΠΚΣ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκβιασμοί, απειλές και επιθέσεις τα όπλα της ΔΑΠ(2007-01-31 00:00:00.0)
Θέλουν τις εκλογές «στα μέτρα τους»(2005-04-13 00:00:00.0)
«Εργα και ημέρες» της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ(2005-03-29 00:00:00.0)
Οι φοιτητές να απαντήσουν(2004-12-04 00:00:00.0)
Σπασμωδικές κινήσεις από τη ΔΑΠ(2004-09-24 00:00:00.0)
ΠΑΣΠ και ΔΑΠ χειροκροτητές ΝΑΤΟ και ΕΕ(1999-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ