Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Χωρίς σφαγεία το νησί

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων της Ζακύνθου είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Τ. Τσιόγκας. Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται:

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Ζακύνθου μετά το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων του νησιού. Από τη μια βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους, που είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 20%, και από την άλλη, με το κλείσιμο των σφαγείων, που τους αναγκάζει να μεταφέρουν τα ζώα τους στην Ηλεία και να αυξάνεται έτσι κατά πολύ το κόστος. Η εγκατάλειψη των μοναδικών σφαγείων του δήμου ήταν σκόπιμη και είχε στόχο το κλείσιμό τους και την αντικατάστασή τους από ιδιώτη, μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για μια πολιτική που οδηγεί ουσιαστικά στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που μείωσε παραπέρα το εισόδημά τους».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα θα πάρει, ώστε:

  • Να ανοίξουν προσωρινά τα δημοτικά σφαγεία του νησιού
  • Να κατασκευαστούν νέα, σύγχρονα, δημόσια σφαγεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ