Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ
Ανέβαλε το συνέδριο η νόθα πλειοψηφία

Στην πραξικοπηματική αναβολή του ετήσιου απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πύργου (ΕΚΠ) προχώρησε την περασμένη βδομάδα η νόθα πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στη διοίκηση. Κύριος λόγος ήταν η διαφαινόμενη απόφαση των συνέδρων για συμμετοχή του ΕΚΠ στην αυριανή απεργία για τις νέες κλαδικές συμβάσεις.

Απέναντι σε αυτή την προοπτική, η διοίκηση του ΕΚ, με πρωτεργάτη τον «πρόεδρό» της Νίκο Ορφανό (σημειώνεται ότι και το δικαστήριο έχει αποφασίσει πως οι διαδικασίες για την εκλογή διοίκησης και αντιπροσώπων ήταν παράνομες), με μια αυθαίρετη ενέργεια - χωρίς καμία συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ - αποφάσισε την αναβολή του συνεδρίου με τη δικαιολογία της έλλειψης ...απαρτίας. Ομως, μέχρι εκείνη τη στιγμή, η συμμετοχή των συνέδρων ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που το καταστατικό απαιτούσε. Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΠ, Π. Λαϊνάς, συνόδευε τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη που επισκεπτόταν την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Πύργου καταγγέλλει την αναβολή του απολογιστικού συνεδρίου και παραδίδει τους εργατοπατέρες στην κρίση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ