Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία

Η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ

Ενα σύστημα Υγείας όπου την αποκλειστική ευθύνη θα έχει το κράτος και η Υγεία θα αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και θα προσφέρεται δωρεάν απαίτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ «υπάρχει μια συνειδητή απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας», αναρωτώμενος ρητορικά «γιατί να καθίσει μια κυβέρνηση, ένα υπουργείο, να απαξιώσει έναν τομέα της δημόσιας ζωής, ο οποίος έχει αυτή τη διαδρομή. Διότι σχετίζεται με τα οικονομικά συμφέροντα, ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση». «Το μεγάλο κεφάλαιο είναι τόσο κουτό, που αρχίζει και κάνει επενδύσεις όταν ο κρατικός φορέας, ο αντίστοιχος, δεν του κάνει παραχωρήσεις μέσα από τον τρόπο λειτουργίας;», αναρωτήθηκε ο Π. Κοσιώνης για να απαντήσει: «Καταλαβαίνουν ότι οι παραχωρήσεις έχουν αρχίσει και διευρύνονται ακόμα περισσότερο. Δηλαδή, η ΝΔ προχωράει, διευρύνει και επιταχύνει αυτά που έχουν αρχίσει από το παρελθόν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ιατρικού προσωπικού είπε πως «το πρόβλημα των συμβασιούχων και των επικουρικών γιατρών ποιος το πρωτοεφάρμοσε; Τώρα η ΝΔ το εφαρμόζει και στους νοσηλευτές. Από τους νόμους του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δεν κατήργησε κανέναν, ούτε το ΠΑΣΟΚ βέβαια, όταν το 1991-1993 ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε: «Εμείς είμαστε υπέρ της κατάργησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πρέπει και μπορεί την αποκλειστική ευθύνη να την έχει το κράτος για μια δημόσια, δωρεάν παροχή περίθαλψης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ