Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Νέος κύκλος έντασης

KITO._

Ο λαϊκός παράγοντας έδωσε χτες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μαχητικό «παρών» με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα Κίτο όπου και το επίκεντρο της κρίσης που σοβεί εξαιτίας της προσπάθειας της ολιγαρχίας να προκαλέσει αποσταθεροποίηση και χάος μέσω του Κοινοβουλίου και κυρίως των 57 βουλευτών που προκαλούν συγκρούσεις εξαιτίας της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου να τους αφαιρέσει τη βουλευτική τους ιδιότητα για ένα χρόνο, λόγω των έκνομων και αντισυνταγματικών ενεργειών τους.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν για άλλη μία φορά την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 15 Απρίλη για τη σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης και καταδίκασαν τα σχέδια της ολιγαρχίας να αποτρέψει τη διεξαγωγή του. Σχέδια που εκτυλίσσονται σε διάφορα στάδια, όπως χτες όταν ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, στέλεχος της αντιπολίτευσης, Χόρχε Σεβάγιος, διέταξε την παύση των εργασιών του Κοινοβουλίου μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου να παύσει τον δικαστή Χουάν Χοσέ Ραμίρες. Ο Ραμίρες είχε κάνει δεκτή την προσφυγή των 57 βουλευτών για αποκατάσταση της ιδιότητάς τους.

Είναι χαρακτηριστική της αντιπαράθεσης η στάση του Σεβάγιος που προχώρησε στην παύση των εργασιών του Κοινοβουλίου, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Σώματος - ανάμεσά τους και 28 βουλευτές, από τους αναπληρωτές των παυθέντων βουλευτών - διακήρυξε ότι το Κοινοβούλιο είναι σε διαρκή Σύνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ