Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Κοινός στόχος το ξεπούλημα της ΟΑ

Στις υποδείξεις του επιτρόπου της ΕΕ Ζ. Μπαρό, ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ

Για το ...καλό του Ελληνα φορολογούμενου θέλουν οι εταίροι μας στις Βρυξέλλες να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί ο όμιλος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Αυτόν τον προκλητικό ισχυρισμό, που προβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να δικαιολογήσουν την πολιτική ξεπουλήματος του ομίλου, επανέλαβε χτες και ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα μεταφορών Ζακ Μπαρό.

Μετά τη συνάντηση που είχε χτες το πρωί ο Ευρωπαίος επίτροπος με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, δήλωσε επί λέξει: «Σκεφτόμαστε ότι πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει την πολιτική βούληση να σταματήσει όλη αυτή την πολιτική σύμφωνα με την οποία καλείται ο Ελληνας φορολογούμενος να καταβάλει χρήματα για να πληρωθούν κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή, τις Ολυμπιακής γραμμές χωρίς να έχει βελτιώσει η εταιρεία τις υπηρεσίες που παρέχει. Και αυτό είναι αντίθετο προς το πνεύμα ανταγωνισμού και δεν είναι καθόλου δίκαιο».

Είχε προηγηθεί η δήλωση Λιάπη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «πάντοτε η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας». Κάτι που κατά τον υπουργό σήμερα «σκοντάφτει» στην εκκρεμότητα που υπάρχει με τον συμψηφισμό των αυθαίρετων προστίμων που επέβαλε η Κομισιόν στην ΟΑ με τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς την εταιρεία.

Για το θέμα αυτό, η άποψη Μπαρό ήταν ότι η λύση που θα βρεθεί «πρέπει να είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο». Η συνάντηση Μπαρό - Λιάπη έγινε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Π. Δούκα, ο οποίος ενημέρωσε για τους υποψήφιους «επενδυτές» της ΟΑ.

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών εκτιμούν ότι εξελίξεις στο θέμα της ΟΑ θα έχουμε σε δύο μήνες, καθώς προβλέπουν ότι τότε οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ θα ξεκαθαρίσουν το «ναι» ή το «όχι» στον συμψηφισμό προστίμων - οφειλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ