Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για τη μόρφωση και τη ζωή

Motion Team

Τον αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή συνεχίζουν πολύμορφα οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος μαθητών συμμετείχε στο Μαθητικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), χτες βράδυ, στην καρδιά της πόλης.

Μαθητές από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης των δυτικών κι ανατολικών συνοικιών, που είχαν συναντηθεί στους δρόμους του αγώνα, στις καταλήψεις, στις συνελεύσεις του ΣΑΣΘ, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν αυτή τη φορά σε μια πιο «χαλαρή» ατμόσφαιρα, να διασκεδάσουν και να συζητήσουν, γνωρίζοντας πως ο αγώνας για Παιδεία αντάξια των σύγχρονων αναγκών τους, έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του.

Η πλατεία μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου ζωντάνεψε από νεανικές φωνές, ζωηρά πηγαδάκια, χορό και τραγούδι. Στο χώρο, οι μαθητές έστησαν ταμπλό με φωτογραφίες και σκίτσα, με θεματολογία από τις μαθητικές κινητοποιήσεις και την καθημερινή ζωή τους, η οποία συμπιέζεται ανάμεσα στο σχολείο και το φροντιστήριο. Ενα σχολείο που καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό, με το περιεχόμενο της γνώσης να γίνεται πιο αντιδραστικό, τσακίζοντας το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση, στις σπουδές και τη δουλιά με δικαιώματα.

Στη σκηνή ανέβηκαν μαθητικά συγκροτήματα από τις δυτικές συνοικίες, το Ωραιόκαστρο, την περιοχή Χαριλάου, την Καλαμαριά, προβάλλοντας έτσι τη νεανική ερασιτεχνική δημιουργία.

  • Συναυλία με σύνθημα: «Για το σχολείο των αναγκών μας», διοργανώνει στη Λάρισα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης, σήμερα Σάββατο 31 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ