Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ελληνες και ξένοι εργάτες να παλέψουμε μαζί για την Παιδεία

Εκδήλωση για τη μόρφωση των παιδιών των μεταναστών διοργανώνει η Αχτίδα, αύριο Κυριακή, 6 μ.μ., στην Πατησίων 252

«Είμαστε ένα Κόμμα που δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Θέλουμε ίσα δικαιώματα για όλους. Θέλουμε τα παιδιά των μεταναστών να διδάσκονται την ιστορία του τόπου τους, τη γλώσσα της πατρίδας τους, να έχουν ίσες ευκαιρίες. Το πρόβλημα της Παιδείας είναι ταξικό. Και οι ταξικές διακρίσεις που μεθοδεύονται γίνονται σε βάρος όλων των παιδιών της εργατικής τάξης. Ελληνες και ξένοι εργάτες να παλέψουμε μαζί για δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Με αυτά τα λόγια προσκάλεσε, χτες, κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ, τις παιδαγωγούς που εργάζονται στον παιδικό σταθμό της Γυναικείας Κοινότητας Σιέρα Λεόνε, στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Αχτίδα αύριο στις 6 το απόγευμα, στην Πατησίων 252, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μόρφωση των παιδιών των μεταναστών».

Πρόκειται για μια σειρά εξορμήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους εργασίας, με ξενόγλωσσες ανακοινώσεις και συζήτηση - κάλεσμα προς τους μετανάστες εργαζόμενους που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας. «Μαζί με τους Ελληνες εργάτες να μην αφήσουμε τη μόρφωση των παιδιών μας στα χέρια των εκμεταλλευτών μας». Γιατί «λύση δεν μπορούν να δώσουν ούτε τα "διαπολιτισμικά σχολεία", αφού η πείρα διεθνώς και στη χώρα μας έχει δείξει, πως ούτε το γλωσσικό, ούτε το παιδαγωγικό πρόβλημα μπορούν να αντιμετωπίσουν, οδηγούν και αυτά στην γκετοποίηση. Ούτε λύση μπορούν να δώσουν τα ιδιωτικά "εθνικά σχολεία" που κοστίζουν πανάκριβα, οδηγούν σε γκετοποίηση, σε αδιέξοδο».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής, «σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να αναδειχτεί ότι το πρόβλημα της Παιδείας είναι ταξικό, ότι οι αλλαγές που γίνονται αυτήν την περίοδο θα εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, τις ταξικές διακρίσεις σε βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης. Οτι ολοκληρωμένη λύση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μπορεί να δοθεί, αφού γίνουν ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας, εξουσίας, στο σοσιαλισμό».

Και η Αχτίδα καλεί την εργατική τάξη «μαζί με τον αγώνα για δουλιά, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερους μισθούς και μεροκάματα, να παλέψουμε και για το ζήτημα της Παιδείας. Δε φτάνει μόνο να δουλεύουμε περισσότερο, να αγχωνόμαστε και να κάνουμε θυσίες για να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο. Αλλά να ενδιαφερόμαστε και τι μαθαίνουν στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, για ποιο πράγμα τα ετοιμάζουνε και όχι αυτό να το αφήσουμε στα χέρια της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ