Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας
Η ταλαιπωρία ενός νεφροπαθούς

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αποστέλλει μέσω του «Ρ», ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ από το Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, οδός Κ. Καραμανλή 3, τηλέφωνο: 0671-24.294. Γράφει: «Είμαι συνταξιούχος του ΝΑΤ, και βαριά άρρωστος, στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας που υποβάλλομαι τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου. Στις αρχές Δεκεμβρίου 1999, υπέβαλα το βιβλιάριο ασθενείας μου στο ΝΑΤ Αργοστολίου για ανανέωση. Ηδη έχουν περάσει οκτώ και πλέον μήνες και δεν έχει ακόμη γίνει η "σπουδαία" διαδικασία που χρειάζεται για την ανανέωση του βιβλιαρίου μου. Στις συνεχείς οχλήσεις μου στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤ στον Πειραιά, με αντιμετώπισαν προστυχότατα, μέχρι που μου έκλεισαν το τηλέφωνο.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική των υπηρεσιών των κεντρικών στον Πειραιά, έχει σαν αποτέλεσμα να στερούμαι το επίδομα νεφροπαθούς, που πρέπει να εισπράττω κάθε μήνα και το οποίο έχω άμεση ανάγκη καθώς βρίσκομαι σε κακή οικονομική κατάσταση. Εδώ και μήνες απευθύνομαι στο τηλέφωνο 4296.720 του ΝΑΤ στον κ. Βλάχο, χωρίς κανένα μέχρι σήμερα που γράφω αποτέλεσμα.

Ρωτώ τον κ. υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να μου πει, εάν είναι η αρμόζουσα συμπεριφορά αυτή απέναντι σ' έναν άρρωστο άνθρωπο που διανύει το τελευταίο στάδιο της ζωής του. Εξαλλού, από τη δική μου εργασία και με τις εισφορές μου, όπως και όλων των άλλων συναδέλφων μου, στηρίχτηκε και στηρίζεται το εν λόγω Ταμείο. Πιστεύω να παρέμβετε κ. υπουργέ για να σταματήσει η ταλαιπωρία μου και ο εμπαιγμός μου, πριν προλάβει να με καλέσει ο Αγιος Πέτρος ψηλά...».

Επίδομα ΟΓΑ

Ονομάζομαι Νικόλας Τσαμπής, είμαι κάτοικος Κύμης Ευβοίας και αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μου, με την ελπίδα μήπως συγκινηθούν οι αρμόδιοι του ΟΓΑ και δώσουν λύση.

Εχω την ατυχία να αρρωστήσει η γυναίκα μου Κασσιανή Τσαμπή και να τραβηχτώ πάνω από έναν χρόνο τώρα, σε νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, για να καταλήξει κατάκοιτη-παραπληγική στο σπίτι και να πληρώνω άνθρωπο για να την προσέχει.

Εμαθα ότι δικαιούμαι επίδομα παραπληγίας και συμπαράστασης από τον ΟΓΑ, οπότε και εγώ τους έστειλα τη γνωμάτευση του Νοσοκομείου με τη σχετική αίτηση. Υστερα από δυο μήνες μου ζήτησαν με το υπ' αριθ. πρωτ. 96/26-4-00, ορισμένα συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία εγώ έστειλα αμέσως. Από τότε όμως, έχουν περάσει τρεις μήνες, και ακόμα τίποτα. Πόσο χρόνο, αναρωτιέμαι, πρέπει να περιμένω για να βγει αυτή η απόφαση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας; Τους περνά καθόλου από το μυαλό το δράμα της φτώχειας που περνώ, όταν υποχρεώνομαι να πληρώνω γυναίκα, για να προσέχει την άρρωστη;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταλαιπωρία για τα απαραίτητα φάρμακα (2012-06-08 00:00:00.0)
Απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων (2012-01-14 00:00:00.0)
Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για τη μεταφορά τους (2012-01-05 00:00:00.0)
Το επίδομα ήταν προεκλογικές υποσχέσεις (2000-07-01 00:00:00.0)
Καθυστέρηση στα επιδόματα νεφροπαθών (1995-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ