Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση, που φτάνει μέχρι και τα δυο χρόνια, στην καταβολή των δεδουλευμένων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο Νομό Μαγνησίας και σε άλλους νομούς της χώρας, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Οπως σημειώνεται στο κείμενο της Ερώτησης, «οι ωρομίσθιοι δάσκαλοι και καθηγητές στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα από τον προηγούμενο χρόνο (καθηγητές). Κάποιοι δε που δίδαξαν στο τρίτο τρίμηνο της διδακτικής χρονιάς 2004-2005 παραμένουν επίσης απλήρωτοι, αφού η διαδικασία με τα χρήματά τους βρίσκεται στο στάδιο της εκκαθάρισης.

Παίρνοντας υπόψη ότι οι αμοιβές των ωρομισθίων είναι ελάχιστες, ακόμη και για την κάλυψη των στοιχειωδών και αναγκαίων δαπανών τους (π.χ. κίνηση σε άλλες πόλεις, στέγαση κ.ά.), το γεγονός της ανεπίτρεπτης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα δυο χρόνια, εξουθενώνει κάθε δυνατότητα καλής διάθεσης και θέτει ζήτημα επιβίωσης για τους ωρομίσθιους δασκάλους και καθηγητές».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας, «γιατί υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και τι μέτρα θα πάρει για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, αλλά και για να μην υπάρχει στο μέλλον καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ