Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Μονόδρομος ο ερασιτεχνισμός

Ο χουλιγκανισμός εκτρέφεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Associated Press

Ο χουλιγκανισμός εκτρέφεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Εάν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός δε συνειδητοποιήσουν ότι η απο-εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, η κατάργηση των ΠΑΕ,ΚΑΕ κλπ. και η επαναφορά του πρωταθλητισμού στον πλήρη ερασιτεχνισμό είναι μονόδρομος στην καταπολέμηση της βίας, τότε σύντομα θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Τα μέτρα καταστολής, δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αντιθέτως θα ανακυκλώσουν τη βία. Τα παιδιά αυτά, με τα τεράστια πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση είναι έτοιμα για όλα. Η παντελής έλλειψη αθλητικής παιδείας, η ανεργία, η κοινωνική απομόνωση τα έχει φέρει στο χείλος της απελπισίας, δε βλέπουν τίποτα ωραίο γύρω τους. Το μόνο που τους ικανοποιεί, που τους δίνει χαρά είναι η ομάδα. Αυτό εκμεταλλεύονται οι διάφοροι έμποροι του αθλητισμού.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να υπάρχει «ειρήνη» μέσα στα γήπεδα, να μην κινδυνεύει το «προϊόν», το «στοίχημα», ο «τζόγος». Να μπορούν οι χορηγοί «νταβατζήδες» να λειτουργούν με ασφάλεια, να μπορούν τα «λαμόγια», οι αθλητικοί παράγοντες να λυμαίνονται εκ του ασφαλούς το δημόσιο και τραπεζικό χρήμα, να δουλεύει, εν τέλει, το σύστημα. Αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και κάτι τελευταίο για να ευθυμήσουμε. Προχτές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Καστανίδης σχετικά με τα γεγονότα είπε τα εξής: «Πίσω από τους προέδρους των ΠΑΕ και ΚΑΕ κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα...». Και το ερώτημά μας: Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια που ήτανε κυβέρνηση;

Το ζήτημα λοιπόν είναι ένα και μοναδικό: Πότε θα ξυπνήσει ο λαός να τους πάρει στο κυνήγι;


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ