Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενα βαθύτατα ταξικό θέμα

Πώς επηρεάζεται η ζωή του εργαζόμενου από την Παιδεία που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα; Είναι ζήτημα, που πρέπει να απασχολεί τον εργαζόμενο, η Παιδεία; Τι Παιδεία έχει; Παιδεία, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, ή Παιδεία, που εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας;

Ερωτήματα σαν τα παραπάνω απαντήθηκαν στην ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση των εργατικών και συνοικιακών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προχτές το βράδυ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Δ. Παπατολίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ο Δ. Παπατολίδης σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ζήτημα της Παιδείας για τους κομμουνιστές είναι από τα βασικά ζητήματα πάλης. Το ΚΚΕ μπήκε και μπαίνει μπροστά στην πάλη του λαού για μόρφωση, κατάργηση των ταξικών φραγμών, σημείωσε. Υπογράμμισε πως το θέμα της Παιδείας είναι βαθύτατα ταξικό κι από αυτή τη σκοπιά οι εργαζόμενοι και τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έχουν κάθε συμφέρον να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Ανέπτυξε, τέλος, την πρόταση διεκδίκησης του ΚΚΕ για ενιαία, αποκλειστική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, πρόταση επίκαιρη κι αναγκαία για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ