Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Δίωξη συνδικαλιστή εκπαιδευτικού

Την πειθαρχική δίωξη που επιβλήθηκε στον γραμματέα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και αιρετό στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, Ν. Γαλιατσάτο, επειδή - εφαρμόζοντας την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ - δεν ψήφισε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε συνάδελφό του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Στην καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ αναφέρεται ότι ο συνδικαλιστής «δεν ψήφισε να ασκηθεί σε συνάδελφο πειθαρχική δίωξη που προέκυπτε - όπως ισχυρίζεται η Υπηρεσία - από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, επειδή απουσίαζε για προσωπικούς λόγους από την Υπηρεσία επί μακρόν, αλλά πρότεινε απλά να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία και να γίνει αποδεκτή η παραίτηση που η συνάδελφος ζήτησε εγγράφως».

Ακόμα, υπογραμμίζεται ότι «η παραπάνω δίωξη εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης στο πνεύμα του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα όχι μόνο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά και των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου, στην κατεύθυνση να γίνουν πειθήνια όργανα στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών επιλογών. Εντάσσεται ακόμη στην προσπάθεια στρατολόγησης των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των φορέων τους στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματοποίησης της εκπαίδευσης, στην πολιτική γενικότερα που επιβάλλει η ΕΕ και τα πολιτικά στηρίγματά της στον τομέα της εκπαίδευσης». Την πειθαρχική δίωξη καταγγέλλει και η ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ