Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Πολύμηνες καθυστερήσεις συνταξιοδότησης

Πολύμηνες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προσθέτουν ακόμη έναν «πονοκέφαλο» σε ένα μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, πέρα από αυτόν των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Η διαδικασία ενοποίησης των Ταμείων ΤΑΕ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ εμπεριέχει και πρακτικές πλευρές μετακίνησης αρχείων, μεταστέγασης υπηρεσιών και οργάνωσης της λειτουργίας του Οργανισμού που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις, σε βαθμό που υπάρχουν ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης γιατί δεν είναι σε θέση να συντηρηθούν από τη στιγμή που θα κλείσουν την επιχείρησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δ. Σπιλιωτάκη από το μέταλλο, που με αγανάκτηση περιέγραψε στον «Ρ» την περίπτωσή του. Κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης τον Ιούλη του 2006 και τώρα του λένε ότι η σύνταξη θα βγει τον ερχόμενο Μάη! Η απάντηση στα παράπονά του ήταν ότι το ΙΚΑ καθυστέρησε να διεκπεραιώσει την υπόθεσή του, ωστόσο ο ίδιος είχε μπει στη διαδικασία, σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΕ, να πάρει αργότερα το κομμάτι της σύνταξης που αντιστοιχεί στο ΙΚΑ.

Ο Γ. Θεοδώρου, από τον ίδιο κλάδο, δεν εμπλέκεται με άλλο Ταμείο. Κατέθεσε τα χαρτιά του το Σεπτέμβρη του 2006 και του είπαν ότι θα την πάρει μέχρι το Γενάρη του 2007. Η υπόθεσή του πήρε εξάμηνη αναβολή! Οι υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένοι καταγγέλλουν το μπάχαλο που επικρατεί, τις αστήρικτες δικαιολογίες, μιλούν ακόμη και για φακέλους που αντίκρισαν στα πατώματα των υπηρεσιών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ