Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χορού Εγκώμιον»

Δώδεκα διάσημοι χορευτές από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου θα ενώσουν το ταλέντο τους για μια βραδιά, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο χορό με τον τίτλο «Χορού Εγκώμιον».

Οσοι βρεθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ιταλίδα μπαλαρίνα Κάρλα Φράτσι, τον πρώτο χορευτή του «American Ballet Theatre» Βλαντίμιρ Μαλαχόφ, τον Αργεντινό χορευτή Μαξιμιλιάνο Γκουέρα, την ελληνικής καταγωγής Ελεν Αλεξόπουλος και τον Νικολάι Χιούμπε από το Nev York City Ballet, τον Νικολά Λε Ρις και την Ορελι Ντυπόν από το Μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού, την Παλόμα Χερρέρα και τον Τζιουζέπε Πικόνε από το «American Ballet Theatre», την Μαρία Χιμένεθ και τη Γιούλια Μαχάλινα από τα διάσημα μπαλέτα Κίροφ.

Στην παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και το έργο του Περικλή Κούκου «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», σε χορογραφία του Ιταλού χορογράφου και σκηνοθέτη Λούκα Βετζέτι. Το έργο βασίζεται στο μύθο της Ηλέκτρας και θα παρουσιαστεί από την πρώτη μπαλαρίνα του Covent Garden, Λιαν Μπένζαμιν και τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Η σκηνογραφία είναι του Δαμιανού Ζαρίφη, οι φωτισμοί του Σέρτζιο Ρόσσι, η ηχητική επιμέλεια του Γιάννη Σμυρναίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ