Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεύουν και ψυχαγωγούν

«Σινάνης» του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
«Σινάνης» του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει, σήμερα, στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Πάτρας, το έργο του Δ. Βυζάντιου «Σινάνης», σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, μουσική Δημήτρη Λέκκα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζωγράφου. Οι στίχοι είναι του Γιώργου Παυριανού και οι χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Παναγιώτης Μέντης, Αντώνης Ξένος, Θωμάς Παλιούρας, Σπύρος Κωτσόπουλος, Μανωλία Δαρδαβέση κ.ά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Μουσχούρης, Εύα Παππά, Ειρήνη Λυρώνη . Κοινωνική και ιστορική κωμωδία, ο «Σινάνης» περιγράφει με τρόπο μοναδικό όλη την εποχή των πρώτων ελεύθερων χρόνων της Ελλάδας, γύρω στα 1838. Ο Σινάνης, λέει ο σκηνοθέτης Θανάσης Θεολόγης, «είναι η αιώνια ιστορία του γερο - τσιγκούνη, του φιλάργυρου, του ανθρώπου που θυσιάζει τα πάντα και τους πάντες για την απόκτηση χρήματος. Βέβαια, δεν αποκαλύπτει μόνο την πλευρά του αιώνιου τσιγκούνη, του τοκογλύφου, αλλά τοποθετεί ως αντίπαλο δέος, την άλλη πλευρά της ζωής, τη γυναίκα, το θηλυκό που υπερασπίζεται την καλοπέραση και την ανεμελιά».

Στη συνέχεια ο «Σινάνης» θα ταξιδέψει στη Βόρεια Ελλάδα. Την Κυριακή θα παρουσιαστεί στο Δρυμό Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ενώ την Τρίτη στη Βέροια, στο θέατρο Αλσους «Μελίνα Μερκούρη».

Στη Βέροια, όμως, θα βρίσκεται, σήμερα και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το οποίο θα παρουσιάσει στο θέατρο Αλσους «Μ.Μερκούρη» τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης - Μια μουσική παράσταση» βασισμένη στο έργο και την εποχή του μεγάλου συνθέτη. Η επιλογή των κειμένων είναι της Κάκιας Ιγερινού, η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, τα κοστούμια του Κώστα Βελινόπουλου και οι χορογραφίες της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Γιαμαλή, Γιώργος Σμπυράκης, κ.ά. Τραγουδούν η Τάνια Τσανακλίδου και ο Κώστας Μακεδόνας. Χορεύει η Κατερίνα Κερβανίδου.

Αύριο, επίσης, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης το έργο «Καραγκιόζης ο μέγας» του Φώτου Πολίτη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννης Ρήγα. Τα σκηνικά είναι του Γιάννη Κατρανίτσα, τα κοστούμια του Χρήστου Μπρούφα, η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, οι χορογραφίες της Αναστασίας Θεοφανίδου και οι μάσκες της Δέσποινας Ντάνη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τάσος Παλατζίδης, Χάρης Τσιτσάκης, Φούλης Μπουντούρογλου, Αλέξανδρος Μούκανος, Στέλλα Καζάζη, Δήμος Κουτρούλης, Γιώργος Σφυρίδης, Χρήστος Νίνης, Ελένη Μακίσογλου, Κώστας Χαλκιάς, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ