Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Πλούτος» στην Επίδαυρο

Την τελευταία από τις σωζόμενες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τον «Πλούτο», παρουσιάζει, σήμερα και αύριο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη και σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, οι χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Το βίντεο που προβάλλεται κατά τη διάρκεια της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Κιούκας.

«Ο Αριστοφάνης με τον "Πλούτο" σατιρίζει τον εύκολο πλουτισμό» -σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Διαγόρας Χρονόπουλος, ο οποίος πιστεύει ότι «ο αριστοφανικός λόγος είναι το όχημα για την καυστική σάτιρα αυτών που άδικα και ασύδοτα νέμονται τα αγαθά της γης. Στον καιρό του πυρετού ενός παραληρούντος Χρηματιστηρίου, στον καιρό της παράνοιας μετοχών και μετόχων, με τους Νεοέλληνες να έχουν ριχτεί στο κυνήγι του εύκολου πλουτισμού και της εξασφάλισης εισόδου στην ΟΝΕ, ο ποιητής που έζησε και έγραψε σ' αυτόν εδώ τον τόπο 2.500 χρόνια πριν γίνεται, πιστεύω, επίκαιρος όσο ποτέ».

Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Εύης Γαβριηλίδης, Γιώργος Τσιδίμης, Αννίτα Σαντοριναίου, Κατερίνα Σαγιά, Δημήτρης Καρέλλης, Θέμις Μάνεσης, Κώστας Σαντάς, Γιάννης Τσάτσαρης, Αντώνης Λουδάρος, Θόδωρος Συριώτης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ