Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Μείωση τροχαίων με ... 36 νεκρούς

Με ...αργές ταχύτητες, βαρύ «φόρο» αίματος και αρκετή υπομονή, συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Συνολικά, 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, αν και από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. περίσσεψαν οι «θριαμβολογίες», πριν ακόμα ολοκληρωθεί η επιστροφή των εκδρομέων. Με ανακοίνωση, που εκδόθηκε ανήμερα το Πάσχα, γίνεται λόγος για «ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα» σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (σ.σ. 51 νεκροί), για τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και για μειώσεις του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών.

Στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, δύο μοτοσικλετιστές έχασαν τη ζωή τους τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, ο ένας μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο και ο άλλος όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου.

Σοβαρά ήταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα τα προβλήματα στις Εθνικές Οδούς, ιδιαίτερα στο Πέταλο του Μαλιακού και στα διόδια του Ρίο. Στο «Πέταλο», από τις 12.30 χτες το μεσημέρι μέχρι νωρίς χτες το απόγευμα, η Τροχαία προχώρησε σε υποχρεωτική εκτροπή των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Ωστόσο, στις 5.30 το απόγευμα, υπήρξαν πάλι ουρές χιλιομέτρων στο συγκεκριμένο σημείο. Από την άλλη, στο Ρίο, οι ουρές μπορεί να ήταν μικρότερες, αλλά ήταν αρκετές για να ανοίγουν σταδιακά τα διόδια προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, καθώς μέχρι χτες είχαν επιστρέψει μέσω των διοδίων Ελευσίνας και Αφιδνών περίπου 250.000 αυτοκίνητα από τα 700.000 που είχαν φύγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ